Spring naar inhoud
Plan je bezoek

Plan je bezoek

Illustratie Renze Koenes

Weizigt ligt midden in Dordrecht, in het Weizigtpark. Vanaf station Dordrecht Centraal loop je in minder dan 5 minuten ons terrein op.  Toegang tot ons terrein is gratis. Wij zijn bijna elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur.

Op ons mooie terrein is van alles te beleven. Je kunt bijvoorbeeld knuffelen met de lieve dieren van de Stadsboerderij. Of rondwandelen in onze prachtige Tuinen en Klimaatkas, waar je kunt genieten van al het groen en de rust. En dat midden in de stad!

In en om de Bijenstal leer je alles over het boeiende leven van bijen en andere bestuivers. En vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Aquarama: onze permanente watertentoonstelling.

Openingstijden

 • Het terrein van Weizigt is geopend van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur. 
 • De stallen van de Stadsboerderij zijn geopend van maandag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur.
 • Wij zijn gesloten op Eerste Kerstdag (25 december), Nieuwjaardag (1 januari) en Koningsdag (27 april).  

Let op: op dinsdag 2 juli 2024 zijn wij gesloten in verband met een werkbezoek. 

Toegangsprijzen

Toegang tot ons terrein is gratis.

Bereikbaarheid en parkeren

Bezoekadres: Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht.

Het terrein van Weizigt heeft twee ingangen. De hoofdingang bevindt zich aan het Van Baerleplantsoen naast het Koetshuis. De andere ingang is bij speeltuin Sevenoaks in het Weizigtpark.  

Met de fiets naar Weizigt

Op de fiets naar Weizigt komen is een goed idee: lekker bewegen en goed voor het milieu. Je fiets kun je parkeren in de fietsenstalling bij de speeltuin en aan de zijkant van het Koetshuis. Op het hele terrein van Weizigt zijn fietsen niet toegestaan.

Met het openbaar vervoer naar Weizigt

Vanaf station Dordrecht Centraal loop je in minder dan 5 minuten het terrein van Weizigt op. Neem op het station de uitgang Krispijnzijde en ga na het verlaten van het station direct rechtsaf.  

Buslijn 5 stopt op de Krispijnseweg, dichtbij het Koetshuis: halte Weizigtpark. 

Met de auto naar Weizigt

Kom je toch met de auto? Houdt er dan rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen bij Weizigt zeer beperkt is. Bij Parkeerterrein Weeskinderendijk is er altijd plek en kun je gratis parkeren. Vanaf Parkeerterrein Weeskinderendijk is het ongeveer 5 minuten lopen naar Weizigt.

Eten en drinken

Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen naar Weizigt. 


Drankenautomaat

In de Klimaatzone op de Stadsboerderij staat een automaat waar je koffie, thee en chocolademelk kunt kopen. 

Eten voor de dieren

Het is niet toegestaan om eten of drinken dat je zelf hebt meegenomen aan de dieren te geven. In de Klimaatzone op de Stadsboerderij staat een automaat waar je zakjes met dierenbrokjes kunt kopen. 

Toegankelijkheid

Ons terrein is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een handicap. Houd er wel rekening mee dat sommige paadjes en de bruggen glad kunnen zijn bij nat weer. Heb je een specifieke vraag over de toegankelijkheid van ons terrein? Neem dan even contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Voorzieningen

In de Klimaatzone op de Stadsboerderij zijn toiletten. Op het invalidentoilet is een plek waar je je kind kunt verschonen. Ook staat er in de Klimaatzone een automaat waar je koffie, thee en chocolademelk kunt kopen. 

Huisregels

Dit zijn de regels op ons terrein:

Op ons hele terrein mogen geen honden komen

De boerderijdieren zijn bang voor honden. Ze willen dan vluchten en kunnen zichzelf, andere dieren en bezoekers pijn doen. 

Opgeleide hulphonden zijn wel welkom 

Het terrein is voor iedereen, ook voor mensen die afhankelijk zijn van een hulphond. We hebben het vertrouwen dat opgeleide hulphonden en onze dieren niet op elkaar reageren.

Geen fietsen op het terrein

Op de fiets naar Weizigt komen is een goed idee: lekker bewegen en goed voor het milieu. Je fiets kun je parkeren in de fietsenstalling bij de speeltuin en aan de zijkant van het Koetshuis. Op het hele terrein van Weizigt zijn fietsen niet toegestaan.

Roken of vapen is niet toegestaan

We zijn een gezonde plek voor kinderen, dieren en volwassen. Daarom is het hele terrein van Weizigt rookvrij. Roken of vapen is verboden. Goed om te weten: de speeltuin Sevenoaks is ook een rookvrije plek.

Geen dieren aaien als je zwanger bent

Schapen en geiten die lammetjes krijgen kunnen een gevaar zijn voor zwangere vrouwen en voor hun ongeboren kind. In deze periode is het besmettingsgevaar voor zwangere vrouwen het grootst. Blijf uit de stal als er pasgeboren lammetjes zijn. In het vruchtwater, de placenta en de melk van deze dieren kunnen ziekteverwekkers zitten die lang in het stro overleven. 

Was je handen

De meeste ziektekiemen zitten op je handen. Daar kun jij ziek van worden en óók de dieren op de Stadsboerderij. Dus hou jezelf en dieren gezond: was je handen met water en zeep als je iets gaat eten of drinken, na bezoek aan de Stadsboerderij, als je klaar bent aaien van de dieren. In de toiletten, bij de dierenweide en in de stal is een wasbak waar je handen kunt wassen.

Namens alle dieren, vrijwilligers en medewerkers van Weizigt: bedankt voor je medewerking!

Groepen groter dan 10 personen

Groepen zijn van harte welkom bij Weizigt. Bent je van plan om ons terrein te bezoeken met een groep van meer dan 10 personen? Dan vinden wij het fijn als je dit van tevoren laat weten. Soms zijn er namelijk ook lessen of andere activiteiten op het terrein.

Wat is er te doen bij Weizigt?

 • Stadsboerderij

  Stadsboerderij

  voor echte dierenvrienden

  Bij ons zie je leuke, lieve en bijzondere dieren. Zo is er een Dahomey minirund en een Appaloosa minipaardje. In de weides kun je de dieren van dichtbij bekijken en aaien.

 • Bijenstal

  Bijenstal

  het boeiende leven van bijen

  Kom je een kijkje nemen bij de Bijenstal? Je leert dan van alles over het boeiende leven van honingbijen én je krijgt tips hoe je bestuivers kunt helpen.

 • Klimaatkas

  Klimaatkas

  er is altijd wat te zien

  In de Klimaatkas staan veel verschillende planten. Zoals een enorme bananenplant. Maar ook pepersoorten, komkommers, tomaten, varens, bloeiers en nog veel meer.

 • Tuinen

  Tuinen

  een groene oase

  Achter de monumentale gevel van het Koetshuis, ligt een groene oase verborgen: de tuinen van Weizigt. Je vindt hier bijvoorbeeld een moestuin en heemtuin.

 • Aquarama

  Aquarama

  alles over water

  Als je ons terrein oploopt, word je vrolijk verwelkomd door Droppie Water. Hij wijst je de weg naar het Aquarama, onze permanente watertentoonstelling.

 • Koetshuis

  Koetshuis

  rijksmonument uit 1886

  Op de zolder van het Koetshuis is nu het kantoor van Weizigt gevestigd, maar vroeger was dit onder andere een paardenstal en koetsruimte.