Spring naar inhoud

Ontdek Weizigt

Plattegrond Renze KoenesWeizigt is een prachtige groene plek midden in Dordrecht. De toegang tot ons terrein is gratis. Wij zijn (bijna) elke dag open van 9.00 tot 17.00 uur. Breng een bezoekje aan de dieren van de Stadsboerderij, wandel door onze mooie Tuinen of bezoek de Klimaatkas en de Bijenstal. 

 • Aquarama

  Aquarama

  alles over water

  Als je ons terrein oploopt, word je vrolijk verwelkomd door Droppie Water. Hij wijst je de weg naar het Aquarama, onze permanente watertentoonstelling.

 • Klimaatkas

  Klimaatkas

  er is altijd wat te zien

  In de Klimaatkas staan veel verschillende planten. Zoals een enorme bananenplant. Maar ook pepersoorten, komkommers, tomaten, varens, bloeiers en nog veel meer.

 • Stadsboerderij

  Stadsboerderij

  voor echte dierenvrienden

  Bij ons zie je leuke, lieve en bijzondere dieren. Zo is er een Dahomey minirund en een Appaloosa minipaardje. In de weides kun je de dieren van dichtbij bekijken en aaien.

 • Bijenstal

  Bijenstal

  het boeiende leven van bijen

  Kom je een kijkje nemen bij de Bijenstal? Je leert dan van alles over het boeiende leven van honingbijen én je krijgt tips hoe je bestuivers kunt helpen.

 • Tuinen

  Tuinen

  een groene oase

  Achter de monumentale gevel van het Koetshuis, ligt een groene oase verborgen: de tuinen van Weizigt. Je vindt hier bijvoorbeeld een moestuin en heemtuin.

 • Koetshuis

  Koetshuis

  rijksmonument uit 1886

  Op de zolder van het Koetshuis is nu het kantoor van Weizigt gevestigd, maar vroeger was dit onder andere een paardenstal en koetsruimte.