Spring naar inhoud
Ontdek Weizigt Bijenstal

Bijenstal

Beleef het boeiende leven van bijen


Honingbijen, wilde bijen en andere bestuivers (zoals hommels en zweefvliegen) zijn onmisbaar voor planten, dieren en mensen. Kom je een kijkje nemen bij de Bijenstal? Je leert dan van alles over het boeiende leven van honingbijen én je krijgt tips hoe je bestuivers kunt helpen.


In en om de Bijenstal is van alles te beleven. Met de draaischijf 'Het leven van het bijenvolk' leer je per seizoen wat er op dat moment in het bijenvolk gebeurt. In de poppenhuisjes zie je de verschillende rollen van bijen in een volk. En met een leuk spel ontdek je bij welk eten we hulp hebben gehad van bijen! 

Ecologisch bijenhouden

Bij Weizigt kiezen we er bewust voor om op ecologische wijze bijen te houden. In de Bijenstal laten we je zien wat ecologisch bijenhouden betekent en wat de verschillen zijn met gewoon bijenhouden. Daarnaast leren we je waarom bestuivers onmisbaar zijn. Het accent in de voorlichting ligt op wat wij zélf kunnen doen om de leefomgeving van bestuivers te verbeteren. Bijvoorbeeld door onze tuin zo in te richten dat er het hele jaar door planten bloeien. 

Kom je een kijkje nemen?

De buitenkant van de Bijenstal kun je altijd bezoeken tijdens de openingstijden van Weizigt. In de zomerperiode kun je ook regelmatig een kijkje nemen in de Bijenstal. Onze imker kan je dan alles vertellen over het boeiende leven van bijen en andere bestuivers. En wat zijn werk als ecologisch imker inhoudt. In de activiteitenkalender staat wanneer de Bijenstal geopend is.

Bijenstal

het boeiende leven van bijen
Kom je een kijkje nemen bij de Bijenstal? Je leert dan van alles over het boeiende leven van honingbijen én je krijgt tips hoe je bestuivers kunt helpen.