Spring naar inhoud
Ontdek Weizigt Aquarama

Aquarama

Alles over water

alles over water
Als je ons terrein oploopt, word je vrolijk verwelkomd door Droppie Water. Hij wijst je de weg naar het Aquarama, onze permanente watertentoonstelling.

Als je ons terrein oploopt, word je vrolijk verwelkomd door Droppie Water. Hij wijst je de weg naar het Aquarama. Dat is een watertentoonstelling die je altijd kunt bezoeken als Weizigt open is. In het Aquarama neem je een kijkje onder water zonder dat je zelf nat wordt.

Voor bezoekers

In het Aquarama beleef je op een speelse en interactieve manier de weg van het water. Je gaat er van water op de wereld, naar water in de Drechtsteden tot water in huis. En van riolering en afvalwaterzuivering, naar water in de natuur en drinkwaterzuivering. Daarbij worden de dijken, de waterveiligheid en het cultuurhistorisch erfgoed van de Drechtsteden en Kinderdijk niet vergeten.

Water is belangrijk

Wij zijn sterk verbonden met het water. We danken onze welvaart aan de ligging tussen de zee en de grote rivieren. We hebben onze bescherming goed geregeld. En er komt schoon water uit de kraan. Maar het werk aan ons water is nooit af. We zijn kwetsbaar. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, terwijl de bodem blijft dalen. Er komen meer periodes van droogte, of juist van veel neerslag. En het blijft elke dag een hele klus om ons water schoon te houden. Daarom moeten we dag in dag uit werken aan ons water. Om te zorgen dat wij veilig blijven, en dat we voldoende schoon water houden. Voor nu en de toekomst.

Op de website van Ons Water kun je zien wat er bij jou in de buurt gebeurt en wat jij kunt doen.

Waterpartners

Het Aquarama is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Evides Waterbedrijf, Gemeente Alblasserdam, Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Gemeente Papendrecht, Gemeente Zwijndrecht en Weizigt.