Spring naar inhoud
Ontdek Weizigt Stadsboerderij

Stadsboerderij

Voor echte dierenvrienden

voor echte dierenvrienden
Bij ons zie je leuke, lieve en bijzondere dieren. Zo is er een Dahomey minirund en een Appaloosa minipaardje. In de weides kun je de dieren van dichtbij bekijken en aaien.

Bij Stadsboerderij Weizigt zie je leuke, lieve en bijzondere dieren. Zo is er een Dahomey minirund en een Appaloosa minipaardje. In de weides kun je de dieren van dichtbij bekijken en aaien. Bij Stadsboerderij Weizigt wonen onder andere varkens, ezels, schapen, mini-paarden, geiten, konijnen, cavia's, kippen en een pauw. 

Ben jij een echte dierenvriend?

Jij kunt ons helpen om goed voor de dieren te zorgen. Help je ons mee? Een echte dierenvriend: 

 • Praat zachtjes. Dieren horen veel beter dan mensen. Praat daarom altijd zachtjes bij de dieren. Van harde geluiden worden ze bang.
 • Aait van kop naar staart. Begin met aaien bij de kop van het dier. En aai rustig over zijn rug naar zijn staart. Dat is prettig voor het dier.
 • Blijf achter de touwen. De dierenweide heeft 2 gebieden. Voor de touwen is voor mens en dier. Achter de touwen is alleen voor de dieren, hier kunnen ze uitrusten. Loopt een dier bij je weg? Kies dan een ander dier om te aaien. Achter dieren aanlopen maakt ze bang.


Namens alle dieren, de vrijwilligers en medewerkers van Weizigt bedankt!

Overzicht

 • Kune Kune varken Bella

  Kune Kune varken Bella

  Mijn naam is Bella en ik ben dol op eten! Als de verzorgers mij eten geven knor ik heel blij. Ik eet graag hooi, fruit, groenteresten en ik graas gras. Dat is bijzonder, want andere varkensrassen doen dat niet. In de varkensweide wroet ik het liefst in de aarde. En daarna neem ik een heerlijk modderbad. Modder is voor mij een natuurlijk zonnebrandmiddel. Want net als mensen kan ook ik verbranden in de zon.

 • Appalosa minipaard Silver

  Appalosa minipaard Silver

  Ik ben Silver en ik ben een minipaard. Daarom kun je niet op mij rijden. Ik woon hier op de Stadsboerderij samen met mijn dochter Shadow. Ook al zijn we familie, we lijken totaal niet op elkaar. Ik heb stippen en Shadow niet. En ik ben heel rustig terwijl Shadow juist ontzettend eigenwijs en ondeugend is.

 • Boerderijkat Panter

  Boerderijkat Panter

  Ik ben Panter en woon al jaren op de Stadsboerderij. Ik houd van kroelen en vind het leuk als je mij aait. Doe je dat wel voorzichtig? Wanneer ik geen zin heb om geaaid te worden, loop ik weg en ga ik rustig achter de hekken een dutje doen. Wist je dat ik wel 16 tot 18 uur per dag kan slapen?

Veel gestelde vragen

In de Klimaatzone staat een automaat waar je zakjes met dierenbrokjes kunt kopen. Op de zakjes staat voor welk dier de dierenbrokjes zijn. Die dieren mag je overal voeren, behalve als de dieren in de zandbak staan. Als ze zand mee opeten worden ze namelijk ziek. De ezels, paarden en de varkens mag je geen dierenbrokjes geven. 

Weizigt neemt in geen enkel geval dieren aan van particulieren. Wij hebben geen ruimte voor extra dieren. Al onze dieren zijn afkomstig van erkende fokkers en collega-kinderboerderijen. Dit is een bewuste keuze. Op deze manier houden we de rassen in stand én beperken we het risico op ziekteverspreiding. Dit is belangrijk omdat er veel jonge kinderen en oudere mensen in contact komen met de dieren. Kinderen en ouderen zijn veel gevoeliger voor bepaalde ziektes. 


Op de website van Dierenbescherming Rijnmond en de website van Dierenzorgcentrum Louterbloemen vind je alle informatie die je nodig hebt om een goed, nieuw thuis te vinden.

Wat goed dat je een ziek of gewond dier wilt helpen! Als je een ziek of gewond dier hebt gevonden kun je het beste meteen de dierenambulance bellen: (088) 343 7112. 

Groepen zijn van harte welkom bij Weizigt. Bent je van plan om de Stadsboerderij te bezoeken met een groep van meer dan 10 personen? Dan vinden wij het fijn als je dit van tevoren laat weten. Soms zijn er namelijk ook lessen of andere activiteiten op de Stadsboerderij en dan kan het te druk worden voor de dieren.