Spring naar inhoud
Home Inwoners Week van Ons Water Week van Ons Water 12 tot en met 21 mei

Week van Ons Water 12 tot en met 21 mei

Neem een duik in de wereld van het water!

In het voorjaar en najaar van 2016 hebben de Drechtsteden deelgenomen aan de Week van Ons Water. Tijdens de Week van Ons Water worden door heel Nederland leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd, zo ook in de Drechtsteden. Voor jong én oud valt er een week lang van alles te beleven.

Van 12 tot en met 21 mei 2017 haken de Drechtsteden ook weer aan bij deze landelijke week. 


Watergerelateerd erfgoed

Dit jaar is er in de Drechtsteden speciale aandacht voor watergerelateerd erfgoed. De provincie Zuid-Holland wil helpen ons erfgoed te beschermen, beleefbaar te maken en te benutten. De Waterdriehoek is een mooi voorbeeld hiervan. De grote rivieren Merwede, Noord en Oude Maas met hun oevers vormen de verbinding tussen de drie iconen: Biesbosch, Dordrecht, Kinderdijk. Deze erfgoedlijn vertelt het verhaal van het water en gaat over de geschiedenis en de bijzondere kennis die Nederland bezit op gebied van baggeren, off-shore, scheepsbouw en waterwerken.

 

Kijk voor het gehele programma op www.weekvanonswater.nl

Download PDF-bestandhier (2605 kB) de programmafolder.

Organiserende partners Week van Ons Water Drechtsteden:

Drechtsteden, Duurzaamheidscentrum Weizigt, Evides Waterbedrijf, Gemeente Alblasserdam, Gemeente Dordrecht, Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Gemeente Papendrecht, Gemeente Sliedrecht, Gemeente Zwijndrecht, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland.


Logo's

Ons Water

Werk aan Ons Water is namelijk nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Twee maal per jaar organiseren de waterpartners een Week van Ons Water. In het voorjaar is het thema schoon water en in het najaar waterveiligheid en wateroverlast. Dan kun je bij jou in de buurt kijken waar er wordt gewerkt aan ons water. En wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan. Op www.weekvanonswater.nl vind je alle informatie over de landelijke week en de activiteiten die door het hele land georganiseerd worden.

De Week van Ons Water wordt georganiseerd door: 

Waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Unie van Waterschappen, Vewin, VNG en IPO.


Week van Ons WaterGa naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200
Fax: 078 - 631 10 70
E-mail: weizigt@dordrecht.nl