Spring naar inhoud

Vrijwilligers

Wil jij van toegevoegde waarde zijn in jouw vrije tijd, in het weekend of juist doordeweeks? Word vrijwilliger bij Weizigt!


Vrijwilliger zijn bij Weizigt betekent werken in een prachtige groene oase midden in de stad Dordrecht en werken op een plek die het doel heeft om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen. Dit doet Weizigt door een plek te creëren waar jong én oud kennis op kunnen doen over een duurzame en groene wereld. Door actief te inspireren, te leren, te ontwikkelen en te ontdekken.


Jij kan bij Weizigt aan de slag als vrijwilliger.


Maak jij bezoekers wegwijs op ons terrein en informeer je ze over de mogelijkheden? Laat je kinderen zien hoe ze met de dieren in de weide om gaan en word je enthousiast van het begeleiden van lessen en evenementen? Of heb je groene vingers en steek jij je handen uit de mouwen in de tuin?


Jij kiest hoe je ons komt helpen!


Vrijwilligerswerk


Ben jij de gastvrije vrijwilliger die we zoeken?

Jij hebt een groot groen hart. Je bent enthousiast, gedreven en ontzettend gastvrij. Je houdt van kinderen en kan goed uitleggen en voorlichten. Verder heb je een open houding en ben je niet bang om op mensen af te stappen en een gesprek aan te gaan. Je ziet jezelf als rolmodel en bent in staat het goede voorbeeld te geven aan de bezoeker.


Je houdt echt van buiten zijn en bent daarbij niet bang om vies te worden. Je steekt je handen uit de mouwen en krijgt energie van helpen en bijdragen aan de positieve ervaring van bezoekers aan Weizigt.


Jij bent die vrijwilliger waar wij, de dieren en de bezoekers op kunnen rekenen.


Jij kiest hoe je ons komt helpen!

Als gastvrije vrijwilliger bij Weizigt draag je bij aan de ervaring van de bezoeker op ons terrein. Dit betekent een breed pakket aan taken en vele mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.


Het is mogelijk om verschillende rollen te vervullen. Het is ook mogelijk je specifiek te richten op één rol. Lees hier meer over de specifieke rollen en bijbehorende taken:


 

Let op: er is voorlopig een aannamestop voor boerderijvrijwilligers. Je kunt je nog wel aanmelden, maar je wordt dan op een wachtlijst geplaatst. 


Dit krijg je er voor terug

Vrijwilliger worden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt betekent betekenisvol vrijwilligerswerk op een unieke plek met een warm en hecht team aan gelijkgestemden.

 

Het gevoel dat je echt onderdeel wordt van ons team willen wij graag versterken. Daarom krijg je van ons een Weizigt-shirt, een Dordtpas die korting geeft op heel veel producten, bieden we verschillende cursussen aan en organiseren we jaarlijks een kerstborrel.


Weizigt neemt het vrijwilligerswerk serieus. Daarom werken we aan het behalen van het NOV-Keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld. Dit helpt ons bij de ontwikkeling van een goed vrijwilligersbeleid.


Zo word je vrijwilliger bij ons

Ben jij de gastvrije vrijwilliger die we zoeken? Stuur dan je motivatie naar onze vrijwilligerscoördinator Irma Zanders. Ook bij vragen kun je contact opnemen met Irma via tel. (078) 7704406 of stuur een bericht naar IHH.Zanders@dordrecht.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl