Spring naar inhoud
Over ons Over Weizigt Vrijwilligers

Vrijwilligers

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Ben je graag actief buiten, werk je graag met mensen en heb je liefde voor de natuur? Word dan vrijwilliger bij Weizigt.


Werk je graag met mensen, heb je liefde voor de natuur (planten én dieren) en ben je graag actief buiten? Dan is Weizigt voor jou een fijne en mooie plek om vrijwilligerswerk te doen. 


Vrijwilliger zijn bij Weizigt betekent werken op een historische én groene plek midden in de stad Dordrecht. Het Koetshuis, de Tuinen, het Aquarama, Bijenstal en de Stadsboerderij zijn de onderdelen van onze organisatie waar we elk jaar ruim 160.000 bezoekers ontvangen.
Als vrijwilliger heb je de belangrijke rol om onze boodschap 'Beleef de natuur' aan de bezoekers over te brengen en hen een fijne dag te bezorgen. Hieronder lees je in het kort welke vrijwilligersfuncties we bieden.


Publieksvrijwilliger Stadsboerderij

Je laat onze bezoekers zien hoe je goed met de dieren omgaat en je leert hen over dierengedrag. Je begeleidt bezoekers op verschillende locaties op de Stadsboerderij zoals de weides en het Vogeleiland. Je begeleidt activiteiten die georganiseerd worden. 


Publieksvrijwilliger Tuinen & Water

Je laat de schoonheid zien van alles dat groeit, bloeit en leeft in de Tuinen. Je beantwoord vragen over de historie van Buitenplaats Weizigt. En in het Aquarama sta je klaar om vragen te beantwoorden over de tentoonstelling 'Beleef de weg van het water'. Je begeleidt activiteiten die georganiseerd worden.


Les-assistent

Je begeleidt basisschoolleerlingen tijdens de natuur -en milieulessen die we op ons terrein aanbieden. Je vindt het leuk om voor een groep te spreken en bent nieuwsgiering naar de vragen die kinderen hebben. 


Tuin en groen onderhoud

Je vindt het fijn om in alle seizoenen actief buiten te zijn. Je helpt mee bij het ecologisch onderhouden van de Tuinen. Snoeien van de beplanting, zaaien en aanplanten van plantvakken hoort daarbij.


Boerderijvrijwilliger

Je steekt de handen uit de mouwen en bent niet bang om vies te worden. Je helpt de dierverzorgers bij het verzorgen van de dieren, de dierverblijven schoonmaken en voeren van de dieren.

"Vrijwilliger worden bij Weizigt betekent vrijwilligerswerk op een unieke plek met een warm en hecht team aan gelijkgestemden."

Irma Zanders, vrijwilligerscoördinator bij Weizigt


Zo word je vrijwilliger bij ons

Heb je interesse in 1 of meerdere functies?  Wil je weten wat we bieden als je bij ons vrijwilliger wordt? Of heb je een andere vraag?  Stuur dan een e-mail naar: Weizigt@dordrecht.nl t.a.v. Jeanette van de Zee. Bellen kan ook: 078 770 8200 en vraag naar Jeanette van der Zee.

Vrijwilligerswerk

Nieuws uit Weizigt

 • Nieuws van de Stadsboerderij

  Shadow en Silver

  10 juli 2024

  Het is de komende tijd even wat rustiger op de Stadsboerderij. Mini-paardje Shadow (het...

 • Slakken in de moestuin

  Slakken

  4 juli 2024

  Ook bij Weizigt hebben we dit jaar enorm veel last van slakken in de tuin. Alle groenten worden...

 • Projectweek Pop-Up Circulair

  Pop-Up Circulair

  17 juni 2024

  Leerlingen van groep 8 van de John F. Kennedyschool in Crabbehof gaan tijdens de projectweek Pop-Up...