Spring naar inhoud

Filter op Thema:

Nieuws

Aantal resultaten: 18

Nieuws

17 juni 2024

Projectweek Pop-Up Circulair

Leerlingen knappen zelf meubels op


Zorgvuldig omgaan met spullen en oude spullen hergebruiken, dat is pas écht duurzaam. Daarom gaan de leerlingen van groep 8 van de John F. Kennedyschool in Crabbehof tijdens de projectweek Pop-Up Circulair aan de slag met circulariteit. Tijdens deze projectweek knappen ze zelf een meubel op en richten daarmee aansluitend een echte expositie in.Pop-Up Circulair

Tijdens de projectweek Pop-Up Circulair leren de leerlingen niet alleen van alles over circulariteit; ze gaan er ook zelf mee aan de slag. Ze starten met het verkennen van circulariteit en wat dit betekent. Ze leren hoe ze slimmer om kunnen gaan met spullen door ze anders te ontwerpen, te repareren of her te gebruiken. De leerlingen oefenen met creatief denken en ontwerpen en krijgen les over hoe je werkt met gereedschap (zagen, timmeren en natuurlijk veiligheid).

De leerlingen krijgen van 'maken & meer' allemaal een eigen meubel. Dit meubelstuk knappen zij onder leiding van een gastdocent van SOC op bij Stäk, de werkplaats van maken & meer.

Expositie

Aan het einde van de projectweek wordt in de bibliotheek in Crabbehof een echte expositie ingericht met alle opgeknapte meubelstukken. Op vrijdag 28 juni zullen de leerlingen tussen 13.15 uur en 14.15 uur zelf deze expositie openen en vertellen over hun ontwerp.

Iedereen, klasgenoten, familie, wijkpartners en -bewoners, is van harte welkom een kijkje te komen nemen. De meubeltjes blijven tot en met 4 juli in de bibliotheek staan.

Samenwerken in de wijk

Pop-Up Circulair is een initiatief van Weizigt in samenwerking met SOC, maken & meer, Cirkellab Dordrecht en Bibliotheek Dordrecht Crabbehof. Door een nauwe samenwerking waarin de verschillende partijen lokaal elkaar versterken is het mogelijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind én de wijk.
"Iedereen kan de opgeknapte meubeltjes tot en met 4 juli bekijken in de bibliotheek."

Eva Baars, adviseur duurzaamheidseducatie bij Weizigt

Pop-Up Circulair

Leerlingen van groep 8 van de John F. Kennedyschool in Crabbehof gaan tijdens de projectweek Pop-Up Circulair aan de slag met circulariteit.