Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Nieuws

De warme truien van Weizigt!

Weet jij wat er gebeurt in het Koetshuis en wie daar allemaal aan het werk zijn? Welke mensen zorgen er zo goed voor de dieren op de Stadsboerderij? En wie zijn er verantwoordelijk voor die prachtige tuinen? 

Wij stellen onze medewerkers graag aan je voor aan de hand van hun lievelingstrui! Dat doen we in de aanloop naar Warmetruiendag (vrijdag 2 februari 2018), dus er zullen steeds meer medewerkers worden toegevoegd aan dit artikel. Lees snel verder om antwoord te krijgen op je vragen over team Weizigt! 


#1: Arie - Medewerker Duurzaamheidseducatie

"Dit is mijn lievelingstrui, omdat ‘ie zo lekker dik is en mijn lichaam daardoor heerlijk warm houdt!" Arie geeft ontzettend veel lessen over allerlei duurzame onderwerpen, met de hulp van onze vele vrijwilligers. Het kan dus heel goed dat je 'meester Arie' al kent!

De trui van Arie


#2: Saskia - Adviseur Duurzaamheidseducatie

Een sjaal is net zoals een trui, lekker warm en daarom ook zeker geschikt voor Warmetruiendag. “Dit is mijn lievelingssjaal, omdat ik ‘m van mijn moeder gekregen heb en omdat ‘ie zo lekker zacht is. Bovendien, als ik deze sjaal niet zélf omdoe, pikt mijn dochter ‘m in!” Saskia houdt zich onder andere veel bezig met het thema afval en stuurt dan ook de Dordtse Dorpakkers aan, de vrijwillige zwerfafvalopruimers die de stad Dordrecht schoon houden!

De trui van Saskia


#3: Tonny - Medewerker Stadsboerderij (Dierverzorger)
"Dit is mijn lievelingstrui, omdat ik er heerlijk in weg kan kruipen. ’s Avonds op de bank bijvoorbeeld, met zelfs m’n knieën erin, dat vind ik echt genieten!"

Tonny staat op de foto met ezelin Ricky. Ze is namelijk als vrijwilligster bij Weizigt begonnen met het verzorgen van Ricky, vijf ochtenden per week. Later is Tonny parttime in dienst gekomen en nu is ze ook veel bezig met de andere dieren op de Stadsboerderij. Tonny trekt dus al jaren met Ricky op en vindt dat ze haar baan bij Weizigt ook een beetje te danken heeft aan de ezelin.

De trui van Tonny


#4: Anneke - Medewerker Facilitaire Zaken
“Dit is mijn werktrui, maar ook mijn lievelingstrui, omdat ik veel van schipperstruien houdt en ik vind deze heerlijk warm.”  
Anneke is Weizigts ‘manusje van alles’. De ene keer zorgt ze dat het uitleenmateriaal klaarstaat, of het lesmateriaal voor een les die gegeven wordt… de andere keer maakt ze alle koffiezetapparaten schoon en ruimt ze de vaatwasser in en uit. Dan vind je haar weer bij de wasmachine op de Stadsboerderij en vervolgens zit ze weer klaar om de telefoon op te pakken!

De trui van Anneke


#5: Nicole - Teamleider Weizigt
Duurzamer kan het niet, want Nicole vertelt: “Dit is mijn lievelingstrui, omdat ik ‘m al 25 jaar geleden gekocht heb en er al een hoop aan heb moeten laten repareren, maar hij zit nog steeds superlekker!”
Nicole is teamleider van Weizigt, zij is dus verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons duurzaamheidscentrum. Ze geeft leiding aan de teams van de Stadsboerderij, de Tuin en Facilitaire Zaken en daarnaast is ze bezig met de algemene bedrijfsvoering.

De trui van Nicole


#6: Niels - Adviseur Duurzaamheidseducatie

“Dit is mijn favoriete trui, omdat ‘ie - totaal niet origineel, maar gewoon heel simpel - lekker warm is!” Niels werkt sinds de zomer van 2017 bij Weizigt als Adviseur Duurzaamheidseducatie en hij houdt zich onder andere bezig met het thema water. Dat betekent dat hij lessen maakt en geeft over water, bijvoorbeeld in het Aquarama of met de klimaatadaptatiebak. Ook adviseert hij gemeenten over klimaatadaptatie: het aanpassen van je leefomgeving aan onder andere de neerslag en waterstanden in Nederland. Daarnaast is de Week van ons Water een gebeurtenis waarmee Niels zich veel bezighoudt! 

De trui van Niels


#7 en #8: Tessa en Deborah - Stagiaires Stadsboerderij
“We zijn heel blij met onze warme truien, want het is nu natuurlijk best koud op de boerderij! We dragen er in deze tijd van het jaar nog een jas overheen, net als de andere medewerkers op de Stadsboerderij.” De kou trotseren de dames maar al te graag, want ze hebben het heel erg naar hun zin tussen de boerderijdieren. Tessa en Deborah zitten namelijk op het Wellantcollege en worden daar opgeleid tot dierenartsassistentes (paraveterinair). Ze zijn 10 weken lang 4 dagen per week bij Weizigt en geven de dieren van de Stadsboerderij te eten, mesten hun stallen uit en maken die schoon. Als het even kan gaan ze er zelf nog in zitten ook, tussen de dieren in het hooi, zoals te zien is op de foto! 

De trui van Tessa en Deborah#9: Aswin - Medewerker Facilitaire Zaken

Onze bedrijfskleding doet het goed, want ook Aswin kiest zijn werktrui als favoriete trui! “Hij is lekker warm en door die kraag met rits die ik ’s morgens op de fiets helemaal omhoog kan zetten, hoef ik niet eens een das om. Eenmaal op m'n werk doe ik ‘m gewoon weer omlaag, ideaal.” Op onderstaande foto demonstreert Aswin hoe hij 's morgens op de fiets zit. 
Aswin is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden in het beheer van de gebouwen en het terrein. Hij zorgt ervoor dat alle technische zaken werken en dat iets wat kapot is, weer gemaakt wordt. Eventuele storingen van technische apparaten komen dus ook bij hem binnen. Ook is hij Hoofd BHV (bedrijfshulpverlening) en daar is Weizigt heel blij mee, Aswin is namelijk hartstikke stressbestendig! 

De trui van Aswin

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200
Fax: 078 - 631 10 70
E-mail: weizigt@dordrecht.nl