Spring naar inhoud
Home Inwoners Dordtse doorpakkers

Dordtse doorpakkers

Dordtse Doorpakkers en de campagne 'n schone stad.. zijn een initiatief van en worden gefaciliteerd door Duurzaamheidscentrum Weizigt.

'n schone stad… je hebt het zelf in de hand!

Zwerfafval ligt overal, op straat, op het schoolplein, in het park, langs het fietspad, etc. Rondslingerend vuil is slecht voor het milieu en ontsierend. Daarom gaan wij, samen met jou aan de slag om Dordrecht schoon te maken en te houden.

Wat kan jij doen?

In Dordrecht zijn ruim 600 Dordtenaren actief in het opruimen van zwerfafval. Met elkaar zorgen zij voor een schoner en duurzamer Dordrecht. Deze vrijwillige zwerfafvalopruimers noemen wij Dordtse Doorpakkers. Iedereen kan een Dordtse Doorpakker worden. Of je nu jong of oud bent, veel of weinig tijd hebt. Er is altijd wel een manier om mee te helpen onze stad schoon te houden. Je kunt alleen op pad of juist in een groepje.

Een van de bekendste Dordtse Doorpakkers is columnist Kees Thies. Lees hier zijn column. 


Dordt Schoon 2017

Dordtse Doorpakker worden in twee stappen

1. Haal de gratis afvalgrijper en vuilniszakken op bij het Infopunt Stadsboerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Dit kan op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.
2. Bij het Infopunt vul je het bijbehorende formulier in. Met deze gegevens kunnen wij zien waar de Dordtse Doorpakkers actief zijn. Daarnaast kun je aangeven of je de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen. Als je dit gedaan hebt, hoor je bij de Dordtse Doorpakkers!


Dordtse Doorpakkers kaart

Op onderstaand kaartje kun je precies zien hoeveel Dordtse Doorpakkers in de verschillende wijken van Dordrecht actief zijn. Samen zorgen we dat Dordrecht steeds een stukje schoner wordt.  

Voor meer informatie ga je naar:

Zwerfafval opruimen - Gratis materialen en ondersteuning

Dordtse en landelijke initiatieven

Wat is zwerfafval?

Dordtse Doorpakkers per wijk

 Dordtse Doorpakkers nov 2017

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200
Fax: 078 - 631 10 70
E-mail: weizigt@dordrecht.nl