Spring naar inhoud
Home Contact en route

Contact en route

Koetshuis van Duurzaamheidscentrum Weizigt

Adres

Duurzaamheidscentrum Weizigt is te vinden aan het Van Baerleplantsoen 30, 3314 BH Dordrecht.


Ons postadres is:
Gemeente Dordrecht
Duurzaamheidscentrum Weizigt
Postbus 8
3300 AA Dordrecht

Rekeningen stuur je ook naar dat postadres, naar de afdeling Financien. Vergeet niet op de rekening DO221059 te vermelden.

Telefoon (078) 770 82 00, telefoon Stadsboerderij (078) 770 44 12.
E-mail weizigt@dordrecht.nl.

Pers

Voor persinformatie, interviewaanvragen en beeldmateriaal kun je contact opnemen met Eva Baars, adviseur Communicatie en Projecten.

Educatie

Voor informatie over de lessen, inroostering en om wijzigingen door te geven kun je contact opnemen met de afdeling Educatie.


Routebeschrijving

Je kunt Duurzaamheidscentrum Weizigt het beste bereiken met het openbaar vervoer of de fiets.

 

Trein

Op station Dordrecht Centraal neem je de uitgang Krispijnzijde. Je loopt het Weizigt park in. Neem daar het eerste (onverharde) pad naar rechts. Aan je linkerhand zie je een speeltuin. Als je rechtdoor loopt kom je uit bij onze Stadsboerderij.

 

Als je linksaf door de speeltuin gaat, kom je bij een bruggetje. Aan je linkerhand zie je een vijver met een fontein. De brug steek je over en je gaat direct rechtsaf. Je volgt het voet- fietspad tot het einde. Daar ga je rechtsaf en zie je het koetshuis liggen.

 

Bus

Lijn 5 stopt op de Krispijnseweg, dichtbij het Koetshuis: halte Weizigtpark. Loop vanaf de halte in de richting van het centrum / de spoorlijn. Voor je zie je iets verderop het koetshuis.


Alle andere bussen stoppen op het centraal station aan de centrumzijde.

Met je OV-chipkaart kun je gebruik maken van de voetgangerstunnel onder het station. Hiervoor moet je in- en uitchecken bij de poortjes van het station.

Loop door de tunnel naar de Krispijnzijde van het station en volg de hierboven beschreven routebeschrijving (onder het kopje trein).


Heb je geen OV-chipkaart?
Loop voor het station de Burgemeester de Raadtsingel op richting centrum (langs de spoorlijn). Na ongeveer 350 meter loop je een viaduct over en sla je direct rechstaf. Daar neem je de trap naar beneden. Je komt dan in de voetgangerstunnel van het viaduct. Je loopt onder het spoor door. Aan het einde neem je de trap naar boven (aan je linkerzijde). Sla bovenaan rechtsaf het Van Baerleplantsoen in. Het Koetshuis ligt iets verderop aan je linkerhand.

Waterbus

Duurzaamheidscentrum Weizigt is ook prima bereikbaar als je vanuit een van de omliggende gemeenten de Waterbus naar Dordrecht neemt. Plan hier je reis met de waterbus naar de Merwekade in Dordrecht.

De route van de aankomst-steiger van de waterbus naar Weizigt bekijk je hier. Het is ongeveer 10 minuten fietsen.


Auto

Kom je met de auto? Houd er dan rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen bij Weizigt zeer beperkt is.
Aan de Weeskinderendijk kun je gratis parkeren. Aan de achterzijde van het station (achter de speeltuin) vind je betaalde parkeerplaatsen. Bekijk hier je route op Google maps.Ga naar

Contact

Disclaimer

Vacatures

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl