Spring naar inhoud
Home Inwoners Een 10 voor jouw tuin!

Een 10 voor jouw tuin - de wandelroute

Ons klimaat verandert en dat merken we. Onze zomers worden warmer en we hebben vaker te maken met zware en hevige buien. Heb je een tuin? Dan kun je mee helpen om Dordrecht hier tegen te beschermen. Want met een tuin kun je water opvangen en de stad laten afkoelen.


Maar hoe begin je en wat zou jij kunnen doen in jouw tuin?


tuinEen 10 voor jouw tuin

Met de wandeling 'Een 10 voor jouw tuin' doe je al wandelend inspiratie op. In de Tuinen van Duurzaamheidscentrum Weizigt staan verschillende informatieborden. 10 informatieborden gaan over de voordelen van een groene tuin. 


De wandeling biedt nog meer. Als je een informatiebord hebt gelezen en je wilt deze actie zelf gaan doen dan vouw je het flapje op de routekaart om. Als je klaar bent zie je in 1 oog op slag welke acties je hebt gekozen en die bij jou passen. Zo heb je een persoonlijke wensenlijst gemaakt.

 

Vanaf begin maart tot en met eind november liggen de wandelroutes aan het bakje van het toegangshek ingang Van Baerleplantsoen.  


buen

 

Groenblauwe stad
Deze activiteiten zijn onderdeel van de opgave 'Groenblauwe Stad'. In Dordrecht werken de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewoners samen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Dat doen ze door het toevoegen van natuur (groen) en water (blauw). Zo verhogen ze het welzijn van de Dordtenaren. Tegelijk maken ze de stad klimaatbestendig en helpen ze de natuur. Meer informatie over deze opgave staat op www.groenblauwdordrecht.nl.

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl