Spring naar inhoud

Beleef het water in de Drechtsteden

Van 27 april tot en met 12 mei is het weer de landelijke Week van Ons Water. Tijdens deze week ontdek je allerlei spetterende locaties in de regio waar je van alles kunt beleven rondom water. Bij Weizigt vieren we de Week van Ons Water met de Waterspelen!


Waterspelen bij Weizigt

Op woensdagmiddag 1 mei staat héél Weizigt in het teken van water! Overal op het terrein kun je je die middag vermaken met activiteiten: ga op zoek naar waterdiertjes met de natuurgidsen van IVN, leer hoe je de mooiste onderwaterdieren kunt tekenen, ga suppen rond het Aquarama, bouw een grote waterbaan, proef kraanwater met een lekker smaakje en nog véél meer!

 

Water Doe-Kaart

Kom je langs? De Waterspelen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. De activiteiten zijn tussen 13.00 en 16.30 uur. Bij Koetshuis Weizigt staat dan een kraam waar je een Water Doe-Kaart op kunt halen. Hierop staan alle activiteiten die je tijdens de Waterspelen kunt doen. Let op! Het suppen rond het Aquarama is alleen voor kinderen die een zwemdiploma hebben.

 

Wateruitjes en Waterspelen in de Drechtsteden

Er is ook van alles te ontdekken in de regio. Beleef de Week van Ons Water met een bezoek aan de locaties die jou alles leren over het water. Boek een vaartocht en speur naar bevers in het unieke zoetwatergetijdegebied van de Biesbosch, bewonder de molens van Werelderfgoed Kinderdijk en leer zelf baggeren in de praktijktuin van het Nationaal Baggermuseum. 


Extra leuk: dit jaar worden er in Zwijndrecht ook Waterspelen georganiseerd bij de Watertoren, op vrijdagmiddag 3 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Speciaal voor de Week van Ons Water kun je die middag rondom en in de Watertoren een kijkje nemen.

 

Voor meer informatie over de Week van Ons Water en de activiteiten bij Weizigt kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater. Hier vind je ook een overzicht van leuke wateruitjes in de regio.


Week van Ons Water

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl