Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief Potje honing uit je eigen tuin?!

Potje honing uit je eigen tuin?!

Imker Meta Bosch-Gravenstein van bijenstal Weizigt in artikel in Bijenhouden


Vijf bijen-volken zitten er in de bijenstal van Weizigt. Niet iedereen houdt van bijen, maar hun honing… Het blijft ook een bijzonder zicht de bijen aan het werk te zien. Wist je dat de bijen in Weizigt ook de bloemen van de tuinen in de buurt gebruiken om hun honing te maken? Het blad Bijenhouden schreef over de bijen van Weizigt.


De collega's van Weizigt zijn best trots op dat mooie artikel in Bijenhouden. Dat is een blad voor imkers, bijenhouders. Bij Weizigt is dat Meta Bosch-Gravenstein. Zij zorgt, samen met enkele andere vrijwilligers voor de bijen van Weizigt. Dat doet ze al 7 jaar, zo vertelt ze in het artikel in het blad Bijenhouden.

Bloemen voor bijen
In de tuinen van Weizigt is veel te vinden voor de bijen, maar ook in de buurten in Krispijn. Bloemen in tuinen in de omgeving van Weizigt zijn dus zeer welkom. Later in het jaar vliegen de bijen zelfs heen en weer naar de Biesbosch, zo laat Meta weten. Wit van het stuifmeel van de springbalsemien komen de bijen dan terug naar Weizigt.


imker weizigt bijenhouden bijen


Honing slingeren
Drie keer jaar kan er honing worden geslingerd. Op deze pagina van het radioprogramma Vroege Vogels lees je hoe dat gaat. Zo verzamel je de honing die de bijen hebben gemaakt. Meta vertelt over de verschillende smaken honing die je dan kunt proeven bij Weizigt.


Bezoek de bijenstal – als Weizigt weer open is
De bijenstal van Weizigt is in de zomermaanden twee keer per maand te bezoeken. Je kunt dan meegluren in een bijenkast en het hardwerkende bijenvolk aan het werk zien. Meta en de andere vrijwilligers geven er ook graag deskundige uitleg bij. Je komt alles te weten over het leven van de honingbij.

Omdat Weizigt nu gesloten is vanwege het coronavirus, moet je waarschijnlijk nog even geduld hebben. Hou deze website in de gaten voor nieuws daarover. Dan weet je wanneer de bijenstal weer is te bezoeken

 

Meer weten?
Wil je nog meer weten over bijen en honing? Kijk dan eens op Wikipedia.


Het gaat niet erg goed met de bijen in ons land. Vooral ook wilde bijen kunnen wel wat hulp gebruiken.


Lees ook eens deze tips (onderaaan de pagina) over wat je zelf kunt doen om wilde bijen te helpen.


bijenstal weizigt door richard de bruijn


Als je op deze mooie foto hierboven van Richard de Bruin klikt, krijg je een groter formaat te zien. Richard maakte de mooie foto's voor het blad Bijenhouden.


bij op zonnebloem




Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl