Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief Doe mee aan Bee Friendly en help de wilde bij

Doe mee aan Bee Friendly en help de wilde bij

De bij is een heel belangrijk beestje, maar helaas wordt de bij bedreigd. Daarom is KRO-NCRV de actie 'Bee Friendly' gestart. Bee Friendly, en red de bij. Doe jij ook mee?


Bee Friendly


Waarom hulp voor de wilde bij?

Door bestuiving zorgt de wilde bij voor een heel groot deel van onze gewassen, zoals appels, kersen en aardbeien. Maar de bij wordt bedreigd, onder andere doordat er steeds minder bloemen zijn.

Maar daar kunnen we samen wat aan doen. KRO-NCRV is deze actie gestart om ervoor te zorgen dat wij wat meer naar elkaar omkijken. Naar mens én natuur, dus ook naar de bij. Lees hieronder hoe jij de bij een handje kan helpen:

 

Teken de petitie!

Voor het behoud van de wilde bij wil Bee Friendly dat het beestje een beschermde status krijgt. Teken daarom de petitie. Er zijn in totaal 40.000 handtekeningen nodig.


Zaaien maar!

Meer wilde bloemen, betekent meer wilde bijen. Vraag hier heel eenvoudig een gratis zakje bloemenzaad aan en zet heel Nederland in bloei. Hoe meer gezaaide zakjes, hoe meer vierkante meters wilde bloemen, hoe blijer de bij!


Lespakket voor scholen

Bee Friendly biedt scholen een gratis lespakket aan om samen met jonge kinderen het belang van de bij te ontdekken. Met allerlei interessant lesmateriaal, zaadbommen en instructies. Ben jij docent? Vraag dan hier het gratis lespakket aan.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl