Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

In de spotlight

IDS - logo

Meer weten over de dieren van Stadsboerderij Weizigt? Houd dan dit artikel in de gaten! Iedere maand wordt er een nieuw dier 'in de spotlight' gezet. Tonny, dierverzorger op de Stadsboerderij, voorziet ons graag van een berg informatie en een leuke foto van de dieren!#1 - Ricky (dwergezel)

We trappen af met een van onze ezelinnen: Ricky! Logisch, want zoals je hier al hebt kunnen lezen, heeft Tonny een bijzondere band met dit dier.


Ricky is een lieve dwergezel van bijna 18 jaar oud. Ze is geboren op 1 april 2000. Ricky is het oudste dier van de Stadsboerderij en is als enige nog over van de oude boerderij.

Op de oude boerderij is zij opgegroeid met Maaike en zij waren onafscheidelijk. Maaike is helaas overleden, van ouderdom. Gelukkig hebben we op korte termijn een nieuw maatje voor Ricky kunnen vinden! Haar maatje heet Lynn en woont sinds oktober 2010 bij ons op de Stadsboerderij.

 

Het leuke aan dwergezels is dat ze vaak een vriendschap voor het leven sluiten en als die band er eenmaal is, kunnen de ezels niet meer zonder elkaar. Dus als de ene ezel naar de dokter moet, dan gaat de andere ezel gezellig mee! Ezels wonen eigenlijk in voedselarme gebieden en hebben dus weinig voedsel nodig. Geef je te veel voedsel, dan worden ze al snel te dik wat slecht is voor hun gezondheid.

 

Ricky was vroeger echt de clown van de Stadsboerderij. Vaak had zij, zoals wij dat dan noemden, haar ‘gekke vijf minuten’. Dan rende ze al balkend heel hard over het terrein en zorgde ze ervoor dat alle andere dieren ook gingen rennen. Dat was altijd een komisch gezicht!

Nu Ricky al wat ouder is, komen die ‘gekke vijf minuten’ steeds minder voor. Gelukkig kan ze nog veel ouder worden. Onze ezel Maaike is bijvoorbeeld wel 32 jaar geworden!


IDS - Ricky

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl