Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Dordt zet zich in voor een schone stad

Komende zaterdag, 25 maart, start Dordt Schoon. Zes dagen lang steken Dordtenaren, jong én oud, de handen uit de mouwen om Dordrecht een stukje schoner te maken. Iedereen kan meedoen aan deze jaarlijkse terugkerende actieweek.

Van schoolplein tot sportveld en van speeltuin tot woonwijk, overal in Dordrecht worden tijdens Dordt Schoon schoonmaakacties georganiseerd.
Er zijn al 20 acties door bewoners en organisaties aangemeld. Met elkaar maken we de stad schoon en laten we zien dat een schone straat, speeltuin, park of sportveld prettig wonen, spelen en leven is.

Dordt Schoon duurt de hele week, maar aanstaande zaterdag zijn er al veel schoonmaakacties. In het Lijnbaangebied gaan bewoners de ramen lappen, stoepen vegen en plantjes planten. Ook rondom de Aksa Moskee in Nieuw Krispijn worden de handen uit de mouwen gestoken. De Zeehavenbuurt houdt de Schoonste straat verkiezing en buurten worden schoongemaakt in Krispijn, Wieldrecht, Stadspolder en Sterrenburg.

schoon5


Week lang acties


In de loop van de week gaan ook in andere wijken bewoners aan de slag met zwerfvuilacties.
Een van de acties is van MEE Drechtsteden op de Staart. Kinderen hebben de afgelopen weken muziekinstrumenten gemaakt van afvalmateriaal. Op woensdag 29 maart gaan de kinderen van de kinderclub met grijpers zwerfvuil opruimen. De middag wordt afgesloten met het bespelen van de zelfgemaakte muziekinstrumenten. Samen zorgen deze Dordtenaren, jong én oud, ervoor dat Dordrecht na volgende week weer een stuk fijner woont en speelt.
 
Dordt Schoon start op zaterdag 25 maart en duurt tot vrijdag 31 maart. Alle informatie over Dordt Schoon, de Dordtse Doorpakkers en de campagne 'n schone stad… je hebt het zelf in de hand!' is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl