Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Koetshuis Weizigt opent deuren tijdens Open Monumentendagen

Komend weekend vinden de Open Monumentendagen plaats. Koetshuis Weizigt opent daarom op zondag 11 september haar deuren voor publiek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom een kijkje te nemen in het monumentale pand, deel te nemen aan een rondleiding en de speciaal ingericht foto-expositie te bekijken.

 

Koetshuis Weizigt


In de historische binnenstad van Dordrecht zijn tientallen monumentale panden te vinden die ieder hun eigen verhaal vertellen. Maar ook aan de rand van het Weizigtpark, voorheen landgoed Weizigt en eigendom van de welgestelde familie De Roo, staat een bijzonder monumentaal pand: Koetshuis Weizigt. De eerste steen voor dit in eclectische stijl gebouwde rijksmonument werd gelegd in het voorjaar van 1886. Koetshuis Weizigt had een koetsenstalling, een paardenstal, diverse werkruimtes en een dienstwoning. Als groot paardenliefhebber stak De Roo veel geld in de aankleding. Koper, bijzonder tegelwerk en gedetailleerde ornamenten sierden plafond, wanden en vloeren van de verschillende ruimtes.

Begin 1990 werd het vervallen Koetshuis op de monumentenlijst geplaatst en in 1995 met behulp van duurzame restauratie volledig in haar oude glorie hersteld. De huidige 'bewoner' van het pand, Duurzaamheidscentrum Weizigt, nodigt iedereen dan ook van harte uit de prachtige ruimtes te komen bekijken. Enthousiaste medewerkers en vrijwilligers van Weizigt verzorgen doorlopend rondleidingen door het pand en een uitgebreide foto-expositie neemt bezoekers mee terug in de tijd.

 

Koetshuis Weizigt is zondag 11 september van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Meer informatie over de Open Monumentendagen en het programma in Dordrecht is te vinden op www.monumentenindordrecht.nl. Meer informatie over Weizigt en haar activiteitenprogramma, vind je op www.weizigt.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl