Spring naar inhoud
Home Inwoners Over Weizigt Vrijwilligers

Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk bij Duurzaamheidscentrum Weizigt

  • Lijkt het je leuk om bezoekers te informeren over Weizigt?
  • Vertel je graag over de natuur?
  • Leg jij graag aan kinderen uit hoe zij zelf water kunnen besparen?
  • Lijkt het je interessant om meer te weten over duurzaamheid?
  • Werk jij graag in een unieke en groene omgeving midden in de stad én in gezellig teamverband?

Dan is vrijwilligerswerk bij Duurzaamheidscentrum Weizigt zeker iets voor jou!

Vrijwilligerswerk

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Weizigt wil inwoners van de Drechtsteden stimuleren tot duurzaam denken en handelen zodat zij nu en in de toekomst kunnen bijdragen aan een duurzame en leefbare samenleving. Om deze doelstelling te behalen, verzorgt Weizigt projecten op het gebied van duurzaamheidseducatie, lessen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs, rondleidingen, workshops en bijeenkomsten voor inwoners. Leerkrachten kunnen bij Weizigt terecht voor leskisten, ondersteunende middelen en verschillende (levende) lesmaterialen. Vrijwilligers ondersteunen en begeleiden een groot gedeelte van hierboven genoemde taken en werkzaamheden.


Als vrijwilliger draag jij het credo van Weizigt, "duurzaam denken en handelen", uit. Weizigt telt ruim 80 vrijwilligers, bestaande uit hechte teams. Voor onze organisatie is het belangrijk dat vrijwilligers op de hoogte zijn van alles wat georganiseerd en aangeboden wordt door Weizigt. Vrijwilligers zijn de oren en de ogen van onze organisatie. Zij hebben een belangrijke taak in het informeren van bezoekers op het terrein en vragen beantwoorden van bezoekers in het Infopunt op de Stadsboerderij.

Hiervoor heeft Weizigt een interessant trainingsaanbod voor nieuwe vrijwilligers. Je kunt kosteloos deelnemen aan de trainingen. We verwachten daarna wel dat je als vrijwilliger bij Weizigt aan de slag zal gaan. Naast de trainingen en een geweldige werkplek, organiseert Weizigt regelmatig informatieve bijeenkomsten voor haar vrijwilligers zoals de jaarlijkse zomerbarbecue én het jaarlijkse Kerstfeest.


 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200
Fax: 078 - 631 10 70
E-mail: weizigt@dordrecht.nl