Spring naar inhoud

Stadsbrede visie op natuur- en milieueducatie gepresenteerd

De afgelopen maanden is er met verschillende partners uit de stad hard gewerkt aan een inspirerende Dordtse visie op natuur- en milieueducatie. Het eindresultaat is een prachtige visie door de stad en voor de stad.


Op 6 juli heeft wethouder Tanja de Jonge deze stadsbrede visie gepresenteerd in het Biesboscentrum. Verschillende betrokken partijen en genodigden waren hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomst werden zij uitgenodigd om de intentieverklaring te ondertekenen door middel van een stempel met het beeldmerk van de nieuwe NME-visie. 


Het is een mooi vertrekpunt om samen verder aan de slag te gaan met het organiseren van mooie, impactvolle activiteiten. 


1


Een stadsbrede visie op Natuur- en Milieueducatie (NME)
Onze leefomgeving vraagt om meer aandacht dan ooit. Dit komt doordat er grote, urgente vraagstukken liggen op het gebied van biodiversiteit, circulaire economie en gezondheid. De betrokken (natuur-)organisaties en de gemeente Dordrecht, zien hierin een belangrijke rol weggelegd voor natuur- en milieueducatie (NME). Met als doel om de inwoners van Dordrecht en de natuur dichter bij elkaar te brengen.


Door middel van verschillende NME-activiteiten kunnen inwoners op een laagdrempelige manier kennis maken met de natuur. Deze activiteiten worden vooral georganiseerd vanuit twee vertrouwde instituten in onze gemeente: Duurzaamheidscentrum Weizigt en Biesboschcentrum Dordrecht. Dit zijn prachtige locaties midden in de stad én in de natuur. Samen met het onderwijs, vrijwilligers en andere betrokken initiatiefnemers en organisaties maken Weizigt en het Biesboschcentrum deel uit van een groeiend, groen netwerk. 


PDF-bestandGa direct naar de visie (525 kB)

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl