Spring naar inhoud

Speuren en ontdekken tijdens de Week van Ons Water bij Weizigt

Van 16 tot en met 31 oktober is het de Week van Ons Water. Door heel Nederland worden er dan allerlei wateractiviteiten georganiseerd. Ook Duurzaamheidscentrum Weizigt doet dit jaar mee met spetterende activiteiten.


Week van Ons Water

 

WaterOntdekPlek

De Week van Ons Water begint bij Weizigt al een dagje eerder. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober staat op Stadsboerderij Weizigt een spannend watertoestel: de WaterOntdekPlek. Hier kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe we in Nederland droge voeten houden. Rivieren, polders, stuwen en uiterwaarden, je ontdekt het allemaal. Trek dus je kaplaarzen aan en kom naar de Stadsboerderij.


WaterOntdekPlek

 

Nieuwe Waterspeurtocht

Op vrijdagmiddag 15 oktober wordt ook de nieuwe Waterspeurtocht in het Weizigtpark feestelijk geopend. In het park zijn in de bomen 14 grote waterdruppels te vinden. Met een speurblad in de hand ga je op zoek. Onderweg test je je waterkennis en kun je ook een aantal doe-opdrachten uitvoeren. Jongen kinderen kunnen aankruisen welke waterplaatjes ze gezien hebben. De speurbladen zitten in een bakje aan het toegangshek van het terrein, aan de zijde van het Koetshuis. Na de Week van Ons Water blijven de druppels nog een tijdje in het park hangen.


Waterspeurtocht

 

Antwoorden en watertips

Heb je de Waterspeurtocht gelopen en ben je benieuwd of je alle vragen goed had? Kijk dan voor de antwoorden op www.weizigt.nl/weekvanonswater. Op deze pagina vind je ook nog allerlei leuke wateruitjes in de regio. Leuk voor in de herfstvakantie!

Heb jij zelf nog een goede watertip? Schrijf die op het strookje van het speurblad en lever dit in. De beste tip wordt beloond met een wateruitje voor het hele gezin!


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl