Spring naar inhoud

POP-UP Circulair: leerlingen van de Don Boscoschool zelf aan de slag met meubels opknappen

Zorgvuldig omgaan met spullen en oude spullen hergebruiken, dat is pas écht duurzaam. Daarom gaan de leerlingen van groep 8 van de Don Boscoschool tijdens een projectweek aan de slag met circulariteit. In deze projectweek knappen ze zelf een meubel op en wordt deze aansluitend tentoongesteld in een expositie.


POP-UP Circulair

Tijdens de projectweek 'POP-UP Circulair' leren de leerlingen uit groep 8 van de Don Boscoschool niet alleen van alles over circulariteit; ze gaan er ook zelf mee aan de slag. Ze starten met het verkennen van circulariteit en wat dit betekent. Ze leren hoe ze slimmer om kunnen gaan met spullen door ze anders te ontwerpen, te repareren of her te gebruiken. De leerlingen hebben geoefend met creatief denken en ontwerpen en hebben les gekregen hoe je met werkt met gereedschap (zagen, timmeren en natuurlijk veiligheid). De naam zegt het al het is een pop- up. Dit betekent dat de leerlingen in korte tijd aan de slag gaan en dat daarbij ook de tentoonstelling maar kort is te zien.


De leerlingen krijgen van maken & meer allemaal een eigen meubel. Dit meubelstuk gaan ze zelf opknappen op de werkplaats van Wijk voor Wijk.


Tentoonstelling

De projectweek eindigt met de opening van een bijzondere expositie van alle meubelstukken in de Bibliotheek in de wijk Crabbehof. Op vrijdag 30 juni zal de expositie door de leerlingen en wethouder Chris Benschop worden geopend en zijn wijkpartners, bewoners van Dordrecht én familie uitgenodigd. Tijdens de opening krijgen alle leerlingen de mogelijkheid om hun eigen opgeknapte meubelstuk te presenteren aan de bezoekers.


Samenwerken in de wijk

POP-UP Circulair is een initiatief van Duurzaamheidscentrum Weizigt in samenwerking met SOC, maken & meer, Cirkellab Dordrecht, Don Boscoschool en Bibliotheek Dordrecht Crabbehof. Door een nauwe samenwerking waarin de verschillende partijen lokaal elkaar versterken is het mogelijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind én de wijk.


circulair

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl