Spring naar inhoud

Les over zwerfafval en waterveiligheid

Op donderdag 18 januari bracht een groep leerlingen van het startcollege van het Da Vinci College een bezoek aan Weizigt. Ze leerden van alles over zwerfafval en waterveiligheid.

 

Zwerfafval

Wist je dat plastic voor eeuwig in de natuur achterblijft als we het niet opruimen? Of dat het gemiddeld twaalf jaar duurt voordat sigaretten volledig zijn afgebroken? De leerlingen gingen zelf op pad met een afvalprikker, om afval uit het water en van de straat te vissen. Daarna bespreken we wat de verteringstijd is van het afval dat ze verzameld hadden. Dat maakte indruk! Ook bespraken we de gevaren van zwerfafval.

 

Waterveiligheid

In Nederland is veel aandacht voor water. Aan de hand van filmpjes, een watertafel en een leuk spel, leerden de leerlingen waarom dat zo is, dat het belangrijk is om water de ruimte te geven en wat je kunt doen bij hoog water. De meeste leerlingen vonden het interessant. Vooral dat we een eiland zijn en dat het water heel hoog kan komen als er een dijk doorbreekt.

 

Het startcollege van het Da Vinci College

Het Da Vinci College biedt jongeren vanaf 16 jaar die geen middelbareschooldiploma hebben een mbo opleiding op niveau 1 aan. De jongeren worden opgeleid voor assisterend beroep. Het zijn echte doeners die van aanpakken en samenwerken houden. Iedere donderdag gaan de leerlingen aan de slag bij een organisatie. Ze maken kennis met de organisatie, leren wat Dordrecht te bieden heeft en wat zijzelf maatschappelijk kunnen dragen.


Da Vinci College bezoekt Weizigt


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl