Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Nieuws

Lenteles: Alles draait om de zon

Lenteles bij Weizigt


Zaden laten uitgroeien tot een plant. Takken zien uitschieten, vol bladeren en bloemen. Via een webcam meekijken in een vogelnest. Vogels leren herkennen aan hun zang. Zo breng je de lente in de klas. Scholen kunnen meedoen aan de lentelessen van Weizigt. Thema is: Alles draait om de zon. Tijdens de proefles regende het helaas…

Deelnemende schoolkinderen krijgen een excursie bij Weizigt (duurt tot twee uur), in kleine groepjes. De start is in de kruidentuin, waar de zon ook en hoofdrol heeft. Onderweg is er van alles te zien en te beleven. In zes denk- en doe-opdrachten maken de kinderen kennis met de natuur. In de verschillende tasjes vinden ze de opdrachtkaarten en de materialen die nodig zijn. Speciale aandacht is er voor de zon, die weer steeds hoger aan de hemel staat en zorgt voor steeds langere dagen.

Voorbereiden
Het weer zat helaas niet mee dinsdag 10 maart, bij de voorbereidingen van de Lenteles. Er was een proefles, maar met alle regen die ochtend leek het nog geen lente. Maar de vrijwilligers en medewerkers van Weizigt gingen toch aan de slag met al het lesmateriaal in de tasjes. Bij de echte lessen in de lente zullen zij ook groepjes schoolkinderen helpen bij verschillende onderdelen van het programma.


Meer weten?
Wil je meer weten over de Lenteles of over de andere mogelijkheden voor jouw klas of school? Neem dan contact op met de educatie-medewerkers van Weizigt via (078) 770 8200 of educatieweizigt@dordrecht.nl


Lenteles bij Weizigt

 

"De dagen worden langer, de temperatuur loopt beetje bij beetje op. Knoppen aan bomen en struiken lopen uit; nieuwe bloemen en bladeren komen te voorschijn. De natuur ontwaakt langzaam uit haar winterslaap.
Overal worden jonge dieren geboren. Ook vogels zijn druk in de weer. Ze zingen uit volle borst. Meestal zijn het de mannetjes die je hoort. Met zijn gezang bakent het mannetje zijn territorium af tegen indringers en hoopt zo tegelijkertijd een wijfje te lokken.
Voor wie goed kijkt en luistert, valt er dus van alles te ontdekken!
"

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl