Spring naar inhoud

Leerlingen Insula College jagen op zwerfvuil

Met een afvalgrijper en een lege zak onder de arm stapt een groepje leerlingen van het Insula College Koningstraat het schoolgebouw uit. Dit groepje heeft vrijdag de les 'Trash Hunters' gevolgd. Een les waarin de gevolgen van zwerfafval met de leerlingen wordt besproken. De leerlingen denken dat afval op straat gegooid wordt "Omdat de grond dichterbij is dan een prullenbak".

 

Het groepje is één van de 8 brugklassen die vrijdag hun handen uit mouwen staken voor een schonere schoolomgeving. Na de les over de gevolgen van zwerfafval en de grondstofwaarde die afval heeft, jagen de leerlingen naar zwerfafval in Dubbeldam. De klassen strijden onderling voor de meeste kilo's.

 

De les is verzorgd door Recycle Valley. Deze organisatie biedt het voortgezet onderwijs interactieve lessen aan over: zwerfafval voorkomen, kennis over hergebruik en de circulaire economie. Onderwerpen die steeds meer in het onderwijs een plek krijgen bij de kennisvakken zoals aardrijkskunde en burgerschap.  Tijdens de les worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken en te discussiëren over de gevolgen van zwerfafval. Recycle Valley is ingehuurd door Weizigt om dit project te verzorgen.

 

Terug op het schoolplein. Het spannende moment de zakken worden gewogen. Welke klas heeft het meeste zwerfafval verzameld? De winnende klas van de middag les is klas B1J met wel 16,5 kilo zwerfafval. Als beloning pronkt een schooljaar lang hun foto in het schoolgebouw.


Leerlingen Insula College jagen op zwerfvuil

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl