Spring naar inhoud

Kweek jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?

Voor het tweede jaar op rij organiseren we de zonnebloemwedstrijd ‘De hoogste van Dordt’. Vorig jaar werd de hoogste zonnebloem ruim 4 meter hoog! Doe jij dit jaar ook mee? Met elkaar maken we van Dordrecht één groot zonnebloemenveld.


Zonnebloemwedstrijd


Zonnebloemen zorgen niet alleen voor kleur. Het zijn ook aantrekkelijke planten voor bijen en hommels. En zo helpen we met elkaar de natuur in de stad een handje. 

Meedoen is makkelijk

Vanaf april kun je beginnen met zaaien. 22 april is de Nationale Zaaidag, dat is een mooie dag om de zaden in de grond te stoppen. Met veel liefde, aandacht en natuurlijk ook veel water is het de deelnemers vorig jaar gelukt om enorme zonnebloemen te laten groeien. Wil je weten hoe je een zonnebloem zaait en de hoogte in krijgt? Bekijk dan dit instructiefilmpje.De spelregels

  1. Schrijf je vóór eind juni in om mee te doen aan de wedstrijd door een mailtje te sturen naar: wijmakendordtgroen@dordrecht.nl.
  2. Eind augustus ontvang je van ons bericht met de vraag om de lengte van je zonnebloem aan ons door te geven. Zit jouw zonnebloem in de top-3? Dan komt de jury bij je langs om jouw zonnebloem officieel op te meten. De winnaar wint een mooie foto van zichzelf bij de zonnebloem, gratis tuinadvies van de Tuincoach en een cadeaubon.
  3. Deel jouw foto’s op sociale media met de hashtag #hoogstevandordt. Dan kunnen wij en andere deelnemers het groeiproces van jouw zonnebloem meebeleven.


Help je ook mee Dordrecht groenblauw te maken? Kijk op www.groenblauwdordrecht.nl.
Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl