Spring naar inhoud

Doe mee aan de Grote Natuurles op de Nationale Buitenlesdag

Op dinsdag 13 april, Nationale Buitenlesdag, roepen Jantje Beton en IVN Natuureducatie alle leerkrachten op om met hun leerlingen naar buiten te gaan. Frisse buitenlucht, beweging en een natuurlijke omgeving zijn namelijk heel goed voor de fysieke én mentale gezondheid van kinderen. Afgelopen jaar was de Buitenlesdag een groot succes: meer dan 3000 basisscholen verplaatsten hun lessen naar buiten. Dit jaar vraagt de Buitenlesdag extra aandacht voor de natuur. Want echte natuur beleef je buiten!


Buitenlesdag - Simone Both

Foto: Nationale Buitenlesdag - Simone Both

 

Ontdek de natuur op het schoolplein

Alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van het primair onderwijs kunnen meedoen aan de Nationale Buitenlesdag op 13 april. Na aanmelding ontvangt de school een uitgewerkte natuurles met bijbehorende online en offline materialen.

Tijdens de Grote Natuurles ontdek je met de hele klas de natuur op het schoolplein door middel van botanisch stoepkrijten. Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos, al het groen op het schoolplein krijgt een naam of bijvoorbeeld een bij het plantje passende omschrijving. Leerlingen gaan zo op een speelse en actieve manier aan de slag met biodiversiteit in hun omgeving. Naast dat het een lekker actieve buitenles is, is het ook een ontzettend leuke manier om de kerndoelen op het gebied van natuur te halen.

 

Start met een Dordts filmpje

Duurzaamheidscentrum Weizigt doet dit jaar ook mee met de Nationale Buitenlesdag. Om de dag een Dordts tintje te geven, maakt Weizigt een speciaal filmpje. De gemeente Dordrecht hecht veel belang aan de verscheidenheid in wilde planten en dieren op het Eiland van Dordrecht. Dit noemen we 'biodiversiteit'. Biodiversiteit is goed voor een gezonde en duurzame leefomgeving. De gemeente wil de Dordtse biodiversiteit dan ook behouden en verbeteren. In het filmpje vertellen natuurkenners over het belang van bloeiende plantjes om kinderen bewust te maken van wat er om ons heen groeit.

Dit filmpje kan in de midden- en bovenbouw gebruikt worden als start van de les. Scholen die zich voor de Grote Natuurles hebben aangemeld, ontvangen vervolgens van Weizigt nog een link naar het filmpje. Het zal daarnaast ook te zien zijn op www.weizigt.nl en www.groenblauwdordrecht.nl.  

 

Ga ook naar buiten!

Wil je zelf ook aan de slag met de Grote Natuurles tijdens de Nationale Buitenlesdag? Je kunt je aanmelden via www.buitenlesdag.nl/grotenatuurles. Je ontvangt dan de natuurles en ondersteunende materialen.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl