Spring naar inhoud

Bee Friendly! Zet jouw buurt in bloei en red de bij

Een tijdje terug kon je op onze website al lezen over de actie Bee Friendly. Deze actie loopt nog steeds. Lees gauw verder en ontdek hoe jij de wilde bij een handje kan helpen.


De bij wordt bedreigd

De bij is belangrijk. Maar de bij wordt ook bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn, gaat de wilde bijenstand hard achteruit. En dat heeft veel gevolgen voor ons allemaal. Samen zetten wij heel Nederland in bloei!

 

Bee Friendly

Bee Friendly

Bee Friendly is een initiatief van KRO-NCRV. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat we meer naar elkaar omkijken. Niet alleen naar elkaar, maar juist ook naar onze aarde. In dit geval; naar de wilde bij. Die kleine bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder hen bijvoorbeeld geen appels, kersen, aardbeien en nog veel meer. Maar het leefgebied van de wilde bij heeft het zwaar te verduren. De missie van Bee Friendly is om de wilde bij te redden en Duurzaamheidscentrum Weizigt steunt dit initiatief. Maar ook jouw hulp hebben we nodig! 


Hoe kun je helpen? 

Bee Friendly wil het leefgebied van de wilde bij vergroten. Via www.kro-ncrv.nl/beefriendly kun je een gratis zaadzakje aanvragen met wilde bloemzaadjes. Zaai het zaad in je tuin, in je balkonbak of bij de boom in je straat. Met 1 zakje kun je al 2,5m² grond bezaaien! 
Maak een foto van het zaaien, groener en fleuriger worden van het stukje bijvriendelijke tuin, balkon of buurtgroen en deel het op sociale media met #Beefriendly en stimuleer anderen!


Meer weten?
Wil je meer weten over de actie en wat jij nog meer kunt doen voor de wilde bij? Ga dan naar www.kro-ncrv.nl/beefriendlyDeze BIJzondere actie wordt gestimuleerd door Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling en Kinderboerderijen Actief

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl