Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Nieuws

Basisschoolleerlingen halen € 4.068,- op voor drinkwaterprojecten in Afrika

Woensdagochtend 22 maart liepen 120 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht mee met sponsorloop Wandelen voor Water. Met zes liter water op hun rug liepen zij zes kilometer door het centrum van Dordrecht met Duurzaamheidscentrum Weizigt als start- en eindpunt. Samen haalden zij een bedrag op van € 4.068,- dat bestemd is voor drinkwaterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania.

Wandelen voor een goed doel


Vol enthousiasme verzamelden de leerlingen van School Muhring en De Fontein uit Dordrecht en De Toermalijn uit Zwijndrecht zich woensdagochtend bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Na een flinke warming-up gingen de kinderen op pad. Met zes liter water op hun rug liepen zij een route van zes kilometer door het centrum van Dordrecht om schoon drinkwater voor leeftijdsgenootjes een stukje dichterbij te brengen. Wethouder Rik van der Linden, de waterpartners van Weizigt en waarnemend directeur van Weizigt, Frank Sieuwerts, moedigden de kinderen aan en zwaaiden ze uit.

Wandelen voor waterResultaat sponsorloop: € 4.068,-


Na ruim een uur wandelen werden de kinderen met muziek en een presentje van de waterpartners weer onthaald bij Weizigt. Vol spanning wachtten zij op de bekendmaking van de winnaar van de yell en, nog belangrijker, het totaal opgehaalde bedrag!
Basisschool De Toermalijn ging er uiteindelijk met de prijs voor beste yell vandoor en drie leerlingen van deze school mochten vervolgens ook het bedrag bekendmaken. Onder luid gejuich overhandigden de kinderen de enorme cheque aan Rob van Heezik van Simavi. Samen haalden zij namelijk een bedrag op van maar liefst € 4.068,-! Een geweldige beloning voor een topprestatie waarmee leeftijdsgenootjes in Kenia, Oeganda en Tanzania weer een stapje dichter bij schoon sanitair en drinkwater komen.

Samenwerking


Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en wordt in Dordrecht door Simavi, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Oasen en Duurzaamheidscentrum Weizigt georganiseerd.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl