Spring naar inhoud

Opening van de vernieuwde Bijenstal

Beleef het boeiende leven van bijen!


Honingbijen, wilde bijen en andere bestuivers (zoals hommels en zweefvliegen) zijn onmisbaar voor planten, dieren en mensen. Kom je deze zomer een kijkje nemen bij de vernieuwde Bijenstal? Je leert dan van alles over het boeiende leven van honingbijen én je krijgt tips hoe je bestuivers kunt helpen.


Vernieuwde Bijenstal

In en om de nieuw ingerichte Bijenstal is van alles te beleven. In de Bijenstal zie je in vrolijke poppenhuisjes de verschillende rollen van bijen in een volk. En je leert over de verschillen tussen ecologisch bijenhouden en gewoon bijenhouden. 

Maar ook buiten is van alles te zien er te doen! Ontdek bijvoorbeeld met een leuk spel bij welk eten we hulp hebben gehad van bijen. Of leer met de draaischijf 'Het leven van het bijenvolk' per seizoen wat er op dat moment in het bijenvolk gebeurt.

Help de bestuivers!

Bestuivers zijn onmisbaar! Het accent in de voorlichting in en rond de Bijenstal ligt op wat wij zélf kunnen doen om de leefomgeving van bestuivers te verbeteren. Bijvoorbeeld door onze tuin zó inrichten dat er het hele jaar door planten bloeien.

Feestelijk opening

De vernieuwde Bijenstal wordt op woensdagmiddag 5 juni om 15.45 uur officieel geopend door Wethouder Tanja de Jonge. Vanaf 13.00 zijn er allerlei activiteiten die bezoekers kennis laten maken met het boeiende leven van bijen en andere bestuivers. Kinderen kunnen bijvoorbeeld bloemballen (zaadbommetjes) maken, bloemen van dichtbij bekijken of op zoek naar zandbijen op het terrein van Weizigt.

Op woensdagmiddag 5 juni is bij Weizigt trouwens ook het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest, dus het wordt een gezellige middag!

Kom je een kijkje nemen?

In de zomerperiode is de Bijenstal regelmatig geopend. Dan kun je de Bijenstal van binnen bekijken en is onze imker aanwezig. Hij kan je alles vertellen over het boeiende leven van bijen en andere bestuivers. En over het verschil tussen gewoon bijenhouden en ecologisch bijenhouden. 


In de evenementenkalender op onze website staat wanneer de Bijenstal geopend is. De buitenkant van de Bijenstal is altijd te bezoeken tijdens te openingstijden van ons terrein.Contactpersoon Saskia den Ouden
Locatie Bijenstal, Weizigt
Datum 5-6-2024
Openingstijden 13.00 tot 16.00 uur
Toegankelijkheid mindervaliden Ja
Toegangsprijzen Gratis
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl