Spring naar inhoud

Nationale Boomfeestdag 2023: opgroeien met bomen

Op woensdag 15 november vieren we Nationale Boomfeestdag 2023. Het is ook de start van het boomfeestseizoen dat tot eind maart duurt. 


De gemeente Dordrecht doet dit jaar ook weer mee aan Nationale Boomfeestdag. De leerlingen van groep 5/6 van basisschool De Regenboog-De Staart planten bomen langs het fietspad tussen Stayokey en Biesboschcentrum. Wethouder Marc Merx (Openbare Ruimte) verzorgt de officiële aftrap. Samen met kinderburgemeester Keyshia Andrea en een aantal kinderen plant hij de eerste boom. 


We planten in totaal twintig bomen: tien keer de zoete kers en tien keer de Hollandse linde. Dit zijn allebei inheemse soorten.


Opgroeien met bomen


Het thema van deze boomfeestdag 'Opgroeien met bomen' is natuurlijk altijd actueel. Kinderen in Nederland groeien op met bomen, al zijn ze zich daar niet altijd van bewust. Daarom staan we daar deze dag eens bij stil. Op school krijgen ze een paar dagen van tevoren een gastles van Duurzaamheidscentrum Weizigt. 


Medewerkers van het Cluster Wijken, van DrechtwerkGroen en van hoveniersbedrijf Allgroen bereiden de plantactiviteit voor en helpen de kinderen op de Boomfeestdag bij het planten van de bomen. Door kinderen te betrekken bij het planten worden zij zich er ook meer bewust van hoe belangrijk bomen zijn.


foto Stichting Nationale BoomfeestdagCredit: foto van Stichting Nationale BoomfeestdagDatum 15-11-2023
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl