Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Evenementen 15-02 Warmetruiendag 2019

15-02 Warmetruiendag 2019

Vrijdag 15 februari trekken wij een warme trui aan, zodat de verwarming een graadje lager kan. Daarmee besparen we namelijk 6% energie! Met Warmetruiendag kun je op een leuke en simpele manier een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Om Warmetruiendag nog een stukje vrolijker te maken, organiseert Duurzaamheidscentrum Weizigt vrijdag 15 februari leuke, leerzame, actieve en bovenal warme activiteiten voor twee klassen van de Statenschool!

Waarom een warme trui?

Vanaf 2013 organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag: een energiebesparingsactie met als motto 'de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!'. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. En dat we iets doen is hard nodig! Aan de slag dus!


Programma 

11.45– 12.00 uur

Dans je warm!

Door lekker te springen en te swingen ontdekken we dat er andere manieren zijn om jezelf (en zelfs ruimtes!) te verwarmen dan alleen de verwarming hoog te zetten. 

12.00– 13.00 uur

Workshopronde 1 'Doe er wat mee!' (Theaterzaal)

Tijdens deze workshop nemen de leerlingen hun oude, saaie trui (of sjaal, muts, wanten) onder handen en toveren hem om tot een waar fashion item! Zo wil je elke dag je warme trui wel aan!

13.00- 13.15

uur

Workshopwissel en warme chocomel mét warmetruienkoekje 

Warme chocomel mag natuurlijk niet ontbreken. Cliënten van Gemiva, die dagbesteding hebben in ons Koetshuis, bakken koekjes in de vorm van een trui voor de deelnemers.

13.15- 14.15

uur

Workshopronde 2 'Solar-toren bouwen' (Presentatieruimte) 

Aan de hand van de solar-toren zullen leerlingen het principe achter (thermische) zonne-energie ontdekken. Met de hulp van LexLab maken ze hun eigen voertuig op zonne-energie en experimenteren ze met de stand van de zon, de plaatsing van een zonnepaneel en de constructie van het voertuig. 


Aanmelden

Voorlopig hopen we de leerlingen van de Statenschool op vrijdag 15 februari een warm welkom te kunnen geven! Maar... lijkt het jou nou ook leuk om met je klas iets speciaals te doen op Warmetruiendag? Volgend jaar zetten we vrolijk door met een soortgelijk programma voor bovenbouwklassen van Dordtse basisscholen! Kleed je lekker warm aan en meld je klas aan voor Warmetruiendag 2020 bij Weizigt door een e-mail te sturen naar  educatieweizigt@dordrecht.nl. Vermeld in je aanmeldingen om welk leerjaar het gaat en uit hoeveel leerlingen de klas bestaat. Je ontvangt van ons een bevestiging wanneer we je aanmelding binnen hebben gekregen. Ook voor vragen kun je een mail sturen of ons bellen. Locatie Stadsboerderij Weizigt
Website http://www.weizigt.nl
Datum 15-2-2019
Openingstijden 11:45 - 14:15 uur
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl