Spring naar inhoud

06-02 Duurzaamheidscafé Circulaire Stad

Donderdag 6 februari organiseert Platform Duurzaam Dordrecht een Duurzaamheidscafé in de Paardenstal van Koetshuis Weizigt. Hieronder vind je meer informatie over het programma van deze avond:


In 2030 moeten we 50 procent minder primaire grondstoffen gebruiken en in 2050 dienen we geheel circulair te handelen, aldus de rijksoverheid. Kortom, we moeten ook in Dordrecht aan de slag. Genoeg aanleiding voor een Duurzaamheidscafé op donderdag 6 februari in de Week van de Circulaire Economie.

Janno Heine van de gemeente Dordrecht geeft om 20.00 uur een toelichting op de actuele startnotitie Dordt Circulair. Dordtse initiatieven en ondernemers vertellen over hun circulaire activiteiten. We kijken wat we nog missen in de startnotitie en wat we zelf zouden kunnen ondernemen om grondstoffen beter te kunnen hergebruiken. En we eten een circulair hapje van Daantje Food & Drinks.

In Dordrecht zijn een paar bedrijven die grootschalig textiel en huishoudelijke apparatuur verwerken, bouwbedrijven uit de regio delen hun kennis in Cirkelstad Drechtsteden, Cirkellab stimuleert en ondersteunt bedrijven, overheden en onderwijs bij circulair denken en doen, de milieustraat draait volop, er komen steeds meer kringloopwinkels en mensen weten de weg te vinden naar de vier Repaircafés: 'Waardeer het, repareer het!'. Andere initiatieven zijn Schapenkoppiekoppie, Dordtse Doorpakkers, Kwekersgilde, kunstproject op de Staart. Kortom, er gebeurt al het nodige, maar er is veel meer nodig! Kijk ter inspiratie ook eens op de Week van de Circulaire Economie.


Toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden: secretaris@platformduurzaamdordrecht.nl.Contactpersoon Jan Janssen
Locatie Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30
Website www.platformduurzaamdordrecht.nl
Datum 6-2-2020
Openingstijden 19.30 uur - 22.00 uur
Toegangsprijzen Gratis
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl