Spring naar inhoud

Weizigt zoekt vrijwillige versterking

Duurzaamheidscentrum Weizigt is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de verschillende activiteiten en het uitgebreide lesaanbod te ondersteunen en te begeleiden. Met jaarlijks ruim 160.000 bezoekers kan Weizigt op alle afdelingen flink wat versterking gebruiken. Ben jij een natuurliefhebber die goed met bezoekers (jong én oud) om kan gaan en een passie heeft voor duurzaamheid? Dan is Weizigt op zoek naar jou!


Vrijwilligerswerk bij Weizigt

Weizigt telt ruim 80 vrijwilligers die in hechte teams de verschillende activiteiten en het uitgebreide lesaanbod begeleiden en ondersteunen. De vrijwilligers dragen het credo van Weizigt, duurzaam denken en handelen, uit en zijn de oren en ogen van de organisatie. Zij begeleiden kinderen bij de verschillende lessen op het terrein, helpen in de Tuinen en ondersteunen de dierverzorgers op de Stadsboerderij. Ook beantwoorden zij vragen van bezoekers, vertellen zij over het aanbod en helpen ze bij de verschillende activiteiten. Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft momenteel behoefte aan vrijwillige versterking voor alle afdelingen. Groene vingers, onderwijsharten, dierenliefhebbers, gastheren en gastvrouwen, Weizigt is op zoek naar jullie!


Begeleiden lessen

Foto: Piet Mes


Trainingsaanbod

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de eigen kennis uit te breiden, organiseert Weizigt verschillende trainingen voor haar vrijwilligers. Dit najaar wordt gestart met twee trainingen: 'Boerderijgids' en 'Natuur- en milieueducatie bij Weizigt'. Tijdens de training Boerderijgids staan de taken van Weizigt, de duurzame elementen van de Stadsboerderij, het lesaanbod en de omgang met de dieren centraal. De training 'Natuur- en milieueducatie bij Weizigt' behandelt het lesmateriaal, de lesmethodes en didactische vaardigheden die gehanteerd worden tijdens een les bij Weizigt. Deelname aan de verschillende trainingen is gratis. Naast de vaste vrijwilligers van Weizigt is ook iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk bij Weizigt van harte welkom. Na deelname wordt wel verwacht dat je als vrijwilliger aan de slag gaat bij Weizigt. De training 'Natuur- en milieueducatie bij Weizigt' start 7 november en je kunt je hiervoor tot 27 oktober aanmelden.


Weizigt is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij op zoek naar uitdagend vrijwilligerswerk op een van de mooiste werkplekken van Dordrecht? Neem dan contact op met Marianne Merkuur via ms.merkuur@dordrecht.nl of 078 – 770 4406. Voor meer informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt en haar aanbod, kijk je op www.weizigt.nl.
Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl