Spring naar inhoud

Weizigt en gevonden dieren/huisdieren

Ook deze zomer krijgen wij regelmatig de vraag of wij ook huisdieren overnemen of gevonden/gedumpte dieren opnemen. In geen enkel geval neemt Weizigt huisdieren van particulieren over of vangen wij dieren die inwoners gevonden hebben en/of zieke dieren op. Hieronder leggen wij uit waarom wij dit niet doen en waar je wel terecht kunt met je huisdier/gevonden dier.

Huisdier

Weizigt zal nooit dieren aannemen van particulieren. Dit omdat wij het risico op ziektespreiding willen beperken. Dit is belangrijk omdat er veel jonge kinderen, maar ook oudere mensen, in contact komen met de dieren. Kinderen en ouderen zijn veel namelijk veel gevoeliger voor bepaalde ziektes. Daarnaast is het ook zo dat wij het dierenwelzijn in alle gevallen willen waarborgen en de Stadsboerderij simpelweg geen plaats heeft voor extra dieren. Er is alleen ruimte voor de dieren die al gehuisvest worden bij Weizigt. Deze dieren zijn allemaal bij erkende fokkers aangeschaft of komen van collega-kinderboerderijen. Deze keuze hebben wij bewust genomen omdat wij ook bepaalde rassen in stand willen houden en doelbewust met de juiste dieren willen fokken.

LouterbloemenGevonden dieren/zieke dieren

In dit geval geldt hetzelfde als voor huisdieren, Weizigt zal deze dieren nooit aannemen. Dit omdat de kans op ziektespreiding voor zowel dieren als bezoekers te groot is en wij onvoldoende capaciteit hebben om extra dieren, en vooral dieren die extra zorg nodig hebben, op te vangen.

Waar kan ik wel terecht?

In het geval van een ziek of gewond dier kun je het beste meteen de dierenambulance bellen, 0900 - 112 0000. Elke instantie in deze regio die dieren opvangt zal je ook doorverwijzen naar de dierenambulance.

In elk ander geval kun je op www.dierenbescherming-rijnmond.nl een geschikt asiel of pension vinden. Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om een goed, nieuw tehuis te vinden.

In Dordrecht, op 10 minuten rijden van Weizigt, vind je Dierentehuis Louterbloemen:

Celsiusstraat 8
3316 AC Dordrecht
078 - 6137902
info@louterbloemen.nl

www.louterbloemen.nl

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl