Spring naar inhoud

Terrein Duurzaamheidscentrum Weizigt tot nader order gesloten

StadsboerderijInmiddels is op drie plaatsen in Nederland, Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen, de hoogpathogene variant van vogelgriep vastgesteld. Deze variant, type H5N8, is zeer besmettelijk voor gevogelte en kan daarnaast ook op mensen overgedragen worden. Het ministerie heeft daarom gekozen voor een regionale aanpak om de vogelgriep te bestrijden. Nederland wordt opgedeeld in vier regio’s waartussen het contact tot een minimum beperkt wordt. Stadsboerderij Weizigt valt buiten de toezichtsgebieden die ingesteld zijn rondom de besmette bedrijven. Hierdoor gelden er voor Weizigt minder strenge maatregelen maar blijven de bezoekersregeling, de afscherm- en ophokplicht voorlopig in stand.

De getroffen maatregelen hebben ook gevolgen voor de activiteiten van Weizigt. De kerststal die jaarlijks op de Stadsboerderij wordt georganiseerd, zal niet door gaan. De afvalgrijpers die vanuit het Informatiepunt op de Stadsboerderij uitgegeven worden, zijn voorlopig verkrijgbaar in het Koetshuis.

Meer informatie over de vogelgriep en de huidige stand van zaken is te vinden op de website van de Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland en de overheid. De laatste informatie met betrekking tot de sluiting van het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt vindt u op onze website.

Bekijk hier het item van RTV Dordrecht over de voorlopige sluiting van het terrein van Weizigt.

In verband met de derde uitbraak van vogelgriep elders in Nederland, die wederom ook van de zeer besmettelijke variant is, is besloten dat alle kinderboerderijen in Nederland vanaf zondag 23 november voorlopig gesloten moeten blijven. Ook het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt zal tot nader order gesloten zijn voor publiek. Het Koetshuis is wel geopend en bereikbaar via het Van Baerleplantsoen. Er is absoluut geen sprake van vogelgriep bij Weizigt. Deze maatregel is van overheidswege uit voorzorg uitgevaardigd en geldt voor alle kinderboerderijen in Nederland.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl