Spring naar inhoud

Succesvolle week van Dordt Schoon

Zaterdag 25 maart was de start van Dordt Schoon. Zes dagen lang hebben Dordtenaren, jong én oud, de handen uit de mouwen gestoken om Dordrecht een stukje schoner te maken. Het prachtige weer hielp ook mee aan deze succesvolle jaarlijks terugkerende actieweek.

Van schoolplein tot sportveld en van speeltuin tot woonwijk, overal in Dordrecht werden tijdens Dordt Schoon schoonmaakacties georganiseerd.

Bewoners en organisaties hebben 20 actie aangemeld. Met elkaar maakten zij de stad schoon en hebben laten we zien dat een schone straat, speeltuin, park of sportveld prettig wonen, spelen en leven is. Naast de aangemelde acties gebeurde er natuurlijk nog veel meer in Dordrecht.

Start

Wethouder Rik van der Linden was zaterdag bij de start van de actie in het Lijnbaangebied en in Krispijn.

In Wielwijk werd de schoonste straatverkiezing gehouden. Ondernemers van Voorstraat West hebben het zwerfvuil in de straat opgeruimd. Bij veel schoonmaakacties werd ook gedacht aan de inwendige mens. Na het opruimen konden de bewoners en leerlingen genieten van heerlijke hapjes, soep en sapjes.

Muhring

Scholen

Dit jaar waren er ook weer veel scholen die rondom het schoolplein en in de wijk hebben schoongemaakt. School Mühring en De Regenboog gingen op 28 maart aan de slag. De Kennedyschool en School de Horizon maakten woensdag de straten schoon. Donderdag was het de beurt aan De Sterrenkijker en de Bavinckschool. Vrijdag heeft school de Wereldwijzer het gebied rondom de Mariënbornstraat zwerfafvalvrij gemaakt.

Kijk voor een impressie van Dordt Schoon 2017 in het fotoalbum.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl