Spring naar inhoud

Succesvolle start actieweek Dordt Schoon

Zaterdag 19 maart ging de jaarlijkse actieweek Dordt Schoon van start. Wethouder Reynvaan verzorgde om 12.00 uur de officiële aftrap bij de schoonmaakactie van de Aksa Moskee in Nieuw Krispijn. Vervolgens bezocht zij nog twee andere acties om de Dordtenaren namens de gemeente te bedanken en aan te moedigen. In totaal vinden er 27 schoonmaakacties plaats tijdens Dordt Schoon 2016.


Dordtse DoorpakkersDe werkzaamheden waren al in volle gang toen wethouder Reynvaan zaterdag arriveerde bij de Aksa Moskee in Nieuw Krispijn. 'Er ligt hier veel plastic en het duurt heel lang voordat dat verdwenen is. Extra belangrijk dus dat we het opruimen!'', aldus een van de jonge vrijwilligers. Wethouder Reynvaan voegde daar aan toe: 'De openbare ruimte is van ons allemaal, samen zijn we er dus ook verantwoordelijk voor dat het vuil opgeruimd wordt. Spreek elkaar aan, motiveer elkaar en zorg samen voor een schone stad.' Ook op de andere twee locaties die de wethouder bezocht, werd hard gewerkt. In Reeland trommelde bewonersgroep PlanTij flink wat vrijwilligers op om samen de buurt aan te pakken en maakte er een waar feestje van. Initiatiefneemster Paulien Busch: 'Niet alleen tijdens Dordt Schoon maken wij onze wijk schoon, dit doen wij het hele jaar door. En zo hoort het ook!'. Als laatste zette de wethouder koers naar Stadspolder. Daar organiseerde Speeltuinvereniging Stadspolder samen met winkeliers een grote schoonmaakactie.  Tijdens het opruimen speelden de deelnemende kinderen een potje 'Zwerfie Bingo' om er achter te komen wat er nu allemaal in de vuilniszakken verdwijnt en natuurlijk om als eerste een volle kaart te 'scoren'.

 

Dordt Schoon duurt nog tot donderdag 24 maart. Alle informatie over Dordt Schoon en de verschillende acties, is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.


Foto: Jeroen Niemeijer
Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl