Spring naar inhoud

Ruim 156.000 bezoekers voor Weizigt in 2016

In 2016 heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt 156.425 bezoekers welkom mogen heten op haar terrein. Dit is 5.557 (3%) minder dan in 2015. Waarschijnlijk is de vogelgriep hiervan een belangrijke oorzaak.


Vanwege de vogelgriep is uit voorzorg een deel van het terrein afgesloten. Het vogeleiland is niet bereikbaar en alle vogels (inclusief pluimvee) zijn sinds 10 november 2016 opgehokt.

Diverse activiteiten


Naast de vaste publiekstrekkers als de Stadsboerderij, de Tuinen en het Aquarama, wisten ook de diverse activiteiten en evenementen van Weizigt vele geïnteresseerden te trekken. Jaarlijks terugkerende activiteiten als de sponsorloop Wandelen voor Water, het Schaapscheerdersfeest en de vakantieactiviteiten, werden goed bezocht. De leerlingen die meeliepen met Wandelen voor water hebben met elkaar maar liefst € 6.652 opgehaald voor drinkwaterprojecten in Afrika.

Landelijke Week van ons Water


In 2016 heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt in het voor- en najaar met een uitgebreid activiteitenprogramma meegedaan aan de landelijke Week van ons Water. Tijdens deze week is onze watermascotte Droppie geïntroduceerd. Sindsdien staat hij op het dak van het Aquarama en bij de ingang van het Weizigtterrein.


Droppie

Dordt Schoon

De actieweek Dordt Schoon telde maar liefst 27 schoonmaakacties verspreid over de stad. Daarnaast zijn er het hele jaar oude bekende en nieuwe Dordtse Doorpakkers op pad geweest om Dordrecht zo schoon mogelijk te houden.


In mei 2016 is de website van Duurzaamheidscentrum Weizigt compleet vernieuwd. De website is nu ingedeeld op basis van de doelgroepen. Nieuws en activiteiten zijn nu veel beter vindbaar.

Groen doet goed


Groen doet goed Dordrecht heeft in 2016 een succesvolle doorstart gemaakt. In augustus hebben kinderen bij de eerste activiteitendag door middel van educatieve en sportieve activiteiten kennis gemaakt met het groen. Met bijna 150 bezoekers aan de herfstactiviteit in de Biesbosch was ook deze dag een groot succes.
In 2017 zal het programma Groen doet goed voortgezet worden.


In mei 2016 is de website van Duurzaamheidscentrum Weizigt compleet vernieuwd. De website is nu ingedeeld op basis van de doelgroepen. Nieuws en activiteiten zijn nu veel beter vindbaar.


De traditionele kerstafsluiting van het jaar met levende kerststal, muziek en lekkers was weer druk en gezellig.

Op het eigen terrein hebben leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kennis gemaakt met duurzaamheid door de verschillende activiteiten en het lesmateriaal. Weizigt is aangesloten bij het project 'Energiebesparing basisscholen in de Drechtsteden' en verzorgde een aantal gastlessen op scholen rondom dit thema.


Duurzaamheidscentrum Weizigt is het gehele jaar door, met uitzondering van 1 januari, Koningsdag en 25 december, geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Het terrein is gratis te bezoeken.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl