Spring naar inhoud

Recordaantal acties tijdens Dordt Schoon

Dordt Schoon 2015Recordaantal

Ruim 20 schoonmaakacties verspreid over de stad zullen in de week van Dordt Schoon uitgevoerd worden. Onder andere een bewonersgroep uit Wieldrecht heeft aangegeven dat zij de bosstrook bij de Amstelwijckweg aan gaan pakken. Ook vadergroep Wielwijk steekt samen de handen uit de mouwen. Zij gaan aan de slag in de Tuin der Herinneringen waar zij niet alleen het zwerfvuil maar ook allerlei andere klusjes onder handen gaan nemen. In Oud-Krispijn pakt Trivire Wonen de brandgangen in een deel van de wijk aan. Ook de jonge Dordtenaren gaan aan de slag tijdens Dordt Schoon. Maar liefst 7 Dordtse scholen steken de handen uit de mouwen om samen de schoolpleinen weer zwerfvuilvrij maken.

 

Doe ook mee!

Ben je ook enthousiast geworden door al deze mooie intiatieven? Je kunt je nog steeds aanmelden met een nieuwe actie of aansluiten bij een van de bestaande acties.

Aanmelden doe je door je initiatief door te geven via schoon@dordrecht.nl. Voor de mogelijkheid om aan te sluiten bij een bestaande actie kijk je hier. Duurzaamheidscentrum Weizigt ondersteunt de organisatie en de schoonmaakacties met gratis afvalgrijpers en vuilniszakringen. 

 

’n Schone stad… je hebt het zelf in de hand!

In Dordrecht zijn op dit moment ruim 300 Dordtse Doorpakkers actief. Deze Dordtenaren ruimen het hele jaar door vrijwillig zwerfvuil op. De nieuwe campagne, “ ’n Schone stad.. je hebt het zelf in de hand! ”, ondersteunt de Dordtse Doorpakkers met handige tips, advies en gratis materialen om het ruimen van zwerfvuil gemakkelijker en leuker te maken.

 

Dordt Schoon start op zaterdag 28 maart en duurt tot donderdag 2 april. Alle informatie over Dordt Schoon, de Dordtse Doorpakkers en de nieuwe campagne, is hier te vinden. 


Van zaterdag 28 maart tot donderdag 2 april is het weer Dordt Schoon, de jaarlijks terugkerende actie voor een écht schone stad. Nog nooit eerder zijn er zoveel schoonmaakacties aangemeld. Wil jij ook bijdragen aan een schoon Dordrecht? Meld ook jouw actie aan of sluit je aan bij een van de bestaande initiatieven.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl