Spring naar inhoud

Papendrecht wint D66 Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2015

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Zuid-Holland in Rotterdam reikte Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) de prijs uit aan wethouder Joke Reuwer-Verheij van de gemeente Papendrecht. Voor de prijs nomineerden inwoners uit Zuid-Holland maar liefst veertien innovatieve, duurzame en zeer diverse projecten: van olifantengras tot urban farming en van duurzame jurkjes tot handzame windmolens. Uit de ingediende projecten koos de jury vier finalisten, waar vervolgens online op gestemd kon worden. De meeste stemmen gingen naar het Papendrechtse project VMBO-T Stage Milieubarometer. De prijs – een geldbedrag van €350 -  gaat naar de lokale fractie van D66.

Uitslag stemming


In totaal zijn 727 stemmen uitgebracht.

  1. VMBO-T Stage Milieubarometer van gemeente Papendrecht: 324 stemmen
  2. Taxusinitiatief van gemeente Oegstgeest i.s.m. Vergroot de Hoop: 207 stemmen
  3. Olifantsgrasproject van de gemeente Lansingerland i.s.m. NNRGY Crops:108 stemmen
  4. AquaReUse in Lansingerland: 88 stemmen

Papendrecht DuurzaamheidsprijsWethouder Reuwer-Verheij: “Wij zijn trots en dankbaar dat we als Papendrecht deze prijs hebben gewonnen. Papendrecht heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daar werken we met elkaar hard aan: met inwoners, met ondernemers en met het onderwijs. De Milieubarometer in Papendrecht is een schitterend voorbeeld van deze samenwerking. Deze prijs is een mooie erkenning van die gezamenlijke inzet.”


VMBO-T Stage Milieubarometer


De Milieubarometer is een online meetinstrument dat ondernemers in één oogopslag de milieuprestatie en bijbehorende kosten van het bedrijf toont. Ondernemers zijn vaak een tijd bezig om de juiste gegevens te verzamelen voor de barometer. Om ondernemers te ondersteunen met het invullen, is samenwerking gezocht met het voortgezet onderwijs in Papendrecht. Leerlingen uit het derde jaar VMBO helpen met een stage de ondernemers verder op weg. De Stichting Stimular ondersteunt gemeente, ondernemers en onderwijs hierbij.

Op de foto van links naar rechts: Stefan Romijn (Stichting Stimular), Trijntje van Es (fractievoorzitter/raadslid D66 Papendrecht), Anita Groffen (projectleider gemeente Papendrecht), wethouder Joke Reuwer-Verheij en Arie Verberk (D66 Papendrecht). Foto: Richard van Hoek.


Papendrecht heeft met het project VMBO-T Stage Milieubarometer de D66 Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2015 gewonnen. De prijs is geïnitieerd door D66 Zuid-Holland en is bedoeld om aandacht te genereren voor bijzondere initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl