Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Pabo-studenten ontdekken Aquarama Weizigt

AquaramaHet Aquarama, een educatief gebouw over water, laat bezoekers een kijkje nemen onder water zonder dat ze nat worden en leert ze van alles over water. De gemoderniseerde tentoonstelling in het nieuwe Aquarama geeft bezoekers van alle leeftijden via zes deelruimtes op een speelse en interactieve manier de gelegenheid de ‘weg van het water’ beleven. Bezoekers komen door allerlei activiteiten in aanraking met de fascinerende aspecten van water. De belangrijkste doelgroep vormen kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

 

De studenten bezochten in groepjes het Aquarama om daar zelf de 'Weg van het water' te beleven. Zij waren onder de indruk van de nieuwe inrichting en namen zelf ook met plezier deel aan de spelletjes, drukten op knopjes en schoven met lades. Favoriet is het spel waarbij geschat moet worden hoeveel liter water dagelijkse bezigheden als koken en douchen kosten. 'Dit spel geeft een goed beeld van de enorme hoeveelheid water die we dagelijks gebruiken en sluit daarnaast goed aan bij het actuele thema waterverspilling.'

Vanuit hun beginnende expertise beoordeelden de studenten de tentoonstelling en de thema's die behandeld worden. 'Het is erg belangrijk dat kinderen leren over water en dat schoon drinkwater echt niet vanzelfsprekend is.'

De studenten zijn het er over eens dat het Aquarama zeker een bezoekje waard is en zowel ingezet kan worden voor recreatieve als educatieve doeleinden. Daarnaast zien zij talloze mogelijkheden om, als zij straks zelf voor de klas staan, de tentoonstelling te verwerken tot een boeiende en leerzame les.

'Het Aquarama is realistisch, speels, duidelijk en staat dicht bij je eigen belevingswereld.'


Het compleet vernieuwde Aquarama is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Lees hier verder voor meer informatie over het Aquarama.

42 pabo-studenten bezochten dinsdag 1 september het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De nadruk lag hierbij op het in juni heropende Aquarama. Het bezoek van de eerstejaarsstudenten vormde een onderdeel van het introductieprogramma van de opleiding.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl