Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Ontdek Koetshuis Weizigt tijdens Open Monumentendag

Open MonumentendagIn het weekend van 12 en 13 september 2015 openen door heel Nederland diverse monumentale panden weer hun deuren voor publiek. Zo ook Koetshuis Weizigt waarvoor in 1886 de eerste steen gelegd werd in opdracht van de welgestelde familie De Roo. Het pand is in eclectische stijl opgetrokken met een betrekkelijk sobere buitenkant en een rijkversierde binnenkant. De hele constructie is in de oorspronkelijke staat bewaard gebleven en in de jaren 90 door de gemeente volledig gerestaureerd. Alle 19<sup>de</sup> eeuwse elementen werden hergebruikt. Daardoor zijn de prachtig betegelde vloeren en wanden en de rijk versierde plafonds in de Zadelkamer en Koetsruimte bewaard gebleven. Tijdens de openstelling van het Koetshuis vertellen enthousiaste vrijwilligers over de familie De Roo waartoe het Koetshuis behoorde. Een bijzondere collectie foto’s schetsen het beeld hierbij.

 

Elk jaar in september vindt de Open Monumentendag plaats. Koetshuis Weizigt, Van Baerleplantsoen 30 te Dordrecht, is zondag 13 september van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. De gehele middag worden er rondleidingen gegeven, waarbij vrijblijvend aangesloten kan worden, en worden foto’s over het verleden van het pand en het terrein tentoongesteld. Meer informatie over de Open Monumentendag en over de andere activiteiten van Weizigt, vind je hier.


Zondag 13 september opent Koetshuis Weizigt, op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt, haar deuren voor publiek. In het kader van de Open Monumentendag, met dit jaar het thema ‘Kunst en Ambacht', kan een ieder die geïnteresseerd is in het rijkversierde pand een kijkje nemen in de verschillende ruimtes.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl