Spring naar inhoud

Natte voeten? Maak je tuin groen!

Natte voetenDeze week hebben we gemerkt wat er gebeurt als het langdurig en hard regent. Moest je in je tuin over plassen springen of liep het water slecht weg? Je kunt zelf wat doen aan de wateroverlast die deze hevige regenval oplevert.


Wat kan ik doen?

Plaats een regenton in je tuin en vang regenwater op. Haal daar waar het kan, tegels uit de tuin en zet er plantjes voor in de plaats. Het regenwater kan dan gemakkelijk in de grond zakken.


Operatie Steenbreek: tegel eruit, plant erin

Ben je enthousiast en wil je gelijk beginnen? Kom dan naar Operatie Steenbreek in Crabbehof. Neem dan gelijk een tegel uit je eigen tuin mee. In ruil voor je tegel krijg je een plantje. Wil je je tuin helemaal watervriendelijk maken en ben je op zoek naar inspiratie? Maak dan een foto van je tuin en ontvang van onze tuinontwerper praktische informatie en tips voor de ideale inrichting van jouw tuin. Operatie Steenbreek staat op 26 juni van 13.30 - 16.00 uur bij de wijkactiviteit van Wijk voor Wijk. Je vindt de activiteit aan de Troelstraweg 180.


Plantjes in ruil voor een tegel

Tot 1 juli kan je ook op Stadsboerderij Weizigt bij het Informatiepunt je tegel omruilen voor een plantje. Het Informatiepunt is elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag geopend van 13.00 - 17.00 uur.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl