Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

'n schoon park…je hebt het zelf in de hand!

Sfeerbeeld picknick - 26 mei 2019 Dordrecht

Wij maken Dordt Schoon

De zomer komt er weer aan. Dé tijd om met vrienden of familie te genieten van al het mooie groen dat Dordrecht te bieden heeft. Zo zien we dat in de Dordtse parken en in de Merwelanden vaak met plezier wordt gepicknickt. Vanaf 26 mei, de dag van het park, zijn er op verschillende plekken gratis picknickkleedjes af halen die na gebruik om te toveren zijn tot een handig afvalzakje. 

Waarom een picknickkleedje?
De picknickkleedjes van CleanPicnic zijn na gebruik te gebruiken als zak voor je picknickafval. Het kleedje maakt het opruimen gemakkelijker en leuker. Daarnaast is er minder zwerfvuil en dat scheelt weer in de opruimkosten. En een schoon park recreëert toch veel fijner?

CleanPicnic
Het picknickkleedje is bedacht en ontwikkeld door CleanPicnic. In samenwerking met Nederland Schoon is het kleedje uitgebreid getest in het Vondelpark en Westerpark te Amsterdam. Bezoekers daar reageerden enthousiast en gebruikten het gratis kleedje goed. De picknickkleedjes zijn gemaakt van 100% regeneraat. Regeneraat is een uit plastic herwonnen grondstof. Het plasticafval wordt op kleur gescheiden en weer verwerkt tot schoon plastic.


Sfeerbeeld picknick - 26 mei 2019 Dordrecht

De kleedjes zijn te verkrijgen bij:

- Informatiepunt op de Stadsboerderij van Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30 te Dordrecht (het Informatiepunt is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur)

- Restaurant De Merwelanden, De Bekramming 13 te Dordrecht (geopend op donderdag t/m zondag)

- VVV Zuid-Holland Zuid, Spuiboulevard 99 te Dordrecht

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl