Spring naar inhoud

Leerlingen verzamelen Groene Voetstappen voor het klimaat

Groene Voetstappen"De dag beginnen met een frisse neus en rondom school geen last hebben van geparkeerde auto’s, maar een sticker plakken omdat je goed bezig bent. En dan een leuke opdracht doen over energie, verkeer of klimaat en spelenderwijs allerlei nieuwe dingen leren. Met elkaar ideeën verzinnen voor een gezond klimaat. Aan het einde van de week is het feest, want dan wordt bekend hoeveel Groene Voetstappen jullie op school verzameld hebben. En de kinderen met de beste ideeën mogen in november naar de landelijke Kinderklimaattop."


Bewust

Door op scholen mee te doen met Groene Voetstappen worden kinderen op jonge leeftijd bewust gemaakt van de gevolgen van hun mobiliteitskeuze voor het klimaat, de luchtkwaliteit, hun eigen gezondheid en de verkeersveiligheid. Andersom laten kinderen aan volwassenen zien hoe het moet. Dit jaar zijn de Groene Voetstappenweken in onze regio van 28 september t/m 2 oktober.


Boodschap naar VN Klimaattop

Kinderen geven het goede voorbeeld voor de wereldleiders die besluiten gaan nemen tijdens de VN Klimaattop in Parijs eind 2015. In heel Europa gaan kinderen dit najaar lopend en fietsend naar school via Zoom Kids on the Move en Groene Voetstappen. Vanuit Nederland worden alle verzamelde Groene Voetstappen aangeboden aan de secretaris van de Top, Christiana Figueres. De afgelopen jaren hebben honderdduizenden Nederlandse kinderen meegedaan aan de Groene Voetstappencampagne en zo laten zien dat lopen en fietsen leuk, gezond en klimaatvriendelijk is.


Snel aanmelden

De aanmeldtermijn is eigenlijk al verstreken, maar de redactie heeft begrepen dat aanmeldingen die nu binnenkomen toch nog worden geaccepteerd. Aanmelden kan op www.groenevoetstappen.nl. Daar staat ook alle informatie over de actie. Welke Dordtse scholen gaan voor Groene Voetstappen?


Van 21 september tot 2 oktober is het weer tijd voor Groene Voetstappen! De bedoeling van dit project is dat je je de auto te laat staan en daarmee CO2 bespaart. Basisschoolleerlingen uit het hele land verzamelen Groene Voetstappen door te voet, op skates of met de fiets of step naar school te gaan. Al 19.631 kinderen hebben zich hiervoor aangemeld.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl