Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Laat je verrassen in de Duurzaamheidswinkel

Donderdag 15 september opent wethouder Rik van der Linden een pop-up Duurzaamheidswinkel in de Berckepoort. Drie maanden lang kunnen geïnteresseerden in de winkel tips en advies krijgen hoe je thuis heel eenvoudig energie kunt besparen. In de winkel zijn ook voorbeelden van energiebesparende producten te vinden, zoals ledlampen, isolatiemateriaal, een waterbesparende douchekop of bijvoorbeeld een warmte-koudepomp.


Wethouder van der Linden: "Geld besparen én iets goeds doen voor het milieu: wie wil dat nu niet?! Door energie te besparen of zelf duurzame energie op te wekken doe je het allebei. Maar veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen. Wij willen als gemeente onze inwoners helpen door die drempel te verlagen in de Duurzaamheidswinkel."

Duurzame partners

De Duurzaamheidswinkel is een initiatief van de gemeente Dordrecht, maar is alleen mogelijk dankzij de samenwerking met allerlei duurzame partners in de stad. Naast medewerkers van de gemeente draaien onder andere energieambassadeurs en vrijwilligers van Drechtse Stromen vrijwel dagelijks mee in de winkel. Zij adviseren Dordtenaren graag over de mogelijkheden om energie te besparen. En die mogelijkheden zijn er voor iedereen, ongeacht de woonsituatie of het budget.

Duurzaamheidswinkel

Activiteiten

In de Duurzaamheidswinkel organiseren onze duurzame partners de komende maanden verrassende activiteiten. Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseert activiteiten voor schoolkinderen, Cirkellab organiseert een Open Lab en ook het Repair Café komt langs in de Duurzaamheidswinkel.

Meer informatie

Meer informatie over de Duurzaamheidswinkel en over de activiteiten die in de winkel plaatsvinden, staan op www.dordtduurzaam.nl en www.facebook.com/dordtduurzaam. De Duurzaamheidswinkel aan de Voorstraat 220 is vanaf 15 september geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl