Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Kinderen halen €7.213 op voor leeftijdsgenootjes in Afrika

Wandelen voor WaterSchoon drinkwater en goede wc’s

Met volle rugzakken en na het roepen van hun eigen yell vertrokken de basisschoolleerlingen klas voor klas vanaf Duurzaamheidscentrum Weizigt voor een wandeling van 6 kilometer door het centrum van Dordrecht. Directeur Louise Bergenhenegouwen, wethouder Rik van der Linden uit Dordrecht en de waterpartners van Weizigt, zwaaiden de leerlingen uit. Ook wethouder Henk Mirck uit Zwijndrecht was aanwezig om ‘zijn’ leerlingen aan te moedigen. De leerlingen leverden deze ochtend een flinke prestatie en daar staat dan ook een heel goed doel tegenover. Het bedrag dat de leerlingen ophalen wordt namelijk besteed aan schoon drinkwater en goede wc’s voor leeftijdsgenootjes in Ghana en Kenia.

Beste yell

Met muziek, luid applaus en een presentje werden de kinderen na ruim een uur wandelen weer onthaald bij Weizigt. Nadat iedereen weer een beetje op adem gekomen was, maakten de waterpartners bekend dat De Toermalijn er met de prijs voor de beste yell vandoor gaat.

€7.213

Daarna volgde het moment waar iedereen op gewacht heeft: het bekendmaken van het opgehaalde bedrag. De enorme cheque toont een totaal van maar liefst €7.213. Een geweldige beloning voor een topprestatie waarmee leeftijdsgenootjes in Kenia en Ghana nu weer een stapje dichter bij schoon sanitair en drinkwater komen.

Samenwerking

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief van Aqua for All en wordt in Dordrecht door Simavi, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat, Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt georganiseerd.


Bekijk hier een filmpje van de sponsorloop.


Woensdagochtend 18 maart liepen bijna 250 basisschoolleerlingen uit Dordrecht, Zwijndrecht en Heerjansdam mee met sponsorloop Wandelen voor Water. Met 6 liter water op hun rug liepen zij 6 kilometer door het centrum van Dordrecht met Duurzaamheidscentrum Weizigt als start- en eindpunt. Samen haalden zij een bedrag op van €7.213 dat bestemd is voor sanitatieprojecten in Ghana en Kenia.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl