Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Groep 6 gaat de strijd aan met klimaatverandering

29 oktober 2019


Over de hele wereld wordt er druk vergaderd en gesoebat door ‘volwassenen’ over klimaat verandering. In dagenlange vergaderingen wordt besproken wat er nou eigenlijk aan de hand is maar vooral ook wie het op moet lossen en wie dat mag betalen. Heel, heel langzaam komt er beweging en worden er plannen gemaakt.

KinderKlimaatTop - Wouter Sieuwerts

Ondertussen wordt de nieuwe generatie, de generatie die volwassen wordt in een wereld vol van verandering, nauwelijks betrokken in de plannen. Terwijl juist de kinderen van nu ervoor kunnen zorgen dat het oude denken wordt doorbroken om een nieuwe toekomst te ontdekken.

Op school aan de slag met het klimaat
In de Drechtsteden hebben de afgelopen weken 250 groep 6 leerlingen plannen gemaakt over het klimaat. De leerlingen hebben nagedacht over wat zij belangrijk vinden, waar ze invloed op kunnen uitoefenen en hoe ze dat zouden willen aanpakken. Onder begeleiding van een workshop leider is gebrainstormd over verschillende thema's: energie, water, afval en vervoer. De leerlingen hebben zelf een thema uitgekozen dat hen het meest aanspreekt.

Voor verdere verdieping is de hulp ingeschakeld van experts op het gebied van het gekozen thema.  Deze experts zijn verbonden aan allerlei bedrijven uit de regio die zich met duurzaamheid bezighouden. Na twee bijeenkomsten is de grote vraag: Wat willen we doen voor een beter klimaat? Door middel van goed samenwerken, overleggen, brainstormen en knopen doorhakken maken zij een video waarin zij hun ideeën of plan laten zien.

De leerlingen presenteren de video op 15 november in de Duurzaamheidsfabriek tijdens de KinderKlimaatTop.

Over de KinderKlimaatTop
In opdracht van de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseert het LeXlab de KinderKlimaatTop Drechtsteden 2019. De KinderKlimaatTop is voor leerlingen van groep 6 van het basis onderwijs waarbij de kinderen worden uitgedaagd om na te denken over hoe zij hun eigen school kunnen verduurzamen en oplossingen te bedenken voor energie, mobiliteit, water en afval. Het LeXlab begeleidt en verzorgt de gastlessen samen met het bedrijfsleven.


Bekijk hier het filmpje dat LeXlab gemaakt heeft ter promotie van de KinderKlimaatTop Drechtsteden 2019.
Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl